Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, adusă de la Sfântul Munte Athos, adăpostită într-o biserică din Ţăndărei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Icoana păstrată la Ţăndărei a fost adusă din Muntele Athos
Icoana păstrată la Ţăndărei a fost adusă din Muntele Athos

Sunt doi ani de când credincioşii Bisericii „Sfinţii Constantin şi Elena” din Ţăndărei se roagă la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, adusă special pentru ei de la Sfântul Munte Athos. Legenda spune că această icoană ar fi scăpat de boli sute de credincioşi.

Icoana care a ajuns la Ţăndărei  a fost sfinţită în Mânăstirea Iviron din Muntele Athos şi este numită „Portăriţa”, deoarece în biserica unde a fost aşezată veghea pentru binele tuturor credincioşilor care veneau să se roage în incinta lăcaşului de cult.

Acum, ea este aşezată în paraclisul Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Ţăndărei, iar oamenii care vin să se roage la ea sunt cuprinşi de un sentiment de linişte.

Potrivit legendei, această icoană a fost pictată de 4 călugări pustnici, care au reuşit să o realizeze prin post şi rugăciune şi are o vechime de câteva sute de ani. Fiecare dintre credincioşii care se închină la ea are parte de linişte şi de bunăstare.

Aducerea la Ţăndărei a Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, de la Mânăstirea Iviron din Muntele Athos, a fost posibilă şi prin implicarea duhovnicului Atanasie, călugăr la o altă mânăstire amplasată pe Sfântul Munte, denumită Katounnakia.

Citiţi şi:

FOTO Legenda icoanei făcătoare de minuni de la mănăstirea Radu Negru, găsită miraculos în pântecul pământului

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite