FOTO Poliţiştii ialomiţeni în acţiune de Ziua Poliţiei Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii legii au organizat o misiune specială în incinta Parcului Tineretului FOTO: M.S.
Oamenii legii au organizat o misiune specială în incinta Parcului Tineretului FOTO: M.S.

Parcul Tineretului din Slobozia a fost astăzi dimineaţă zona de desfăşurare a unei misiuni secrete. La faţa locului au fost prezenţi poliţiştii criminalişti, precum şi forţele de ordine din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Din fericire, a fost vorba doar de un exerciţiu aplicativ, dedicat Zilei Poliţiei Române.

Acţiune în forţă

Primii care au desfăşurat acţiuni în cadrul misiunii speciale din incinta Parcului Tineretului au fost poliţiştii criminalişti.

Aceştia au prezentat laboratorul criminalistic mobil, pe care îl folosesc în cadrul intervenţiilor operative. Cei mai încântaţi au fost bineînţeles copiii, care le-au adresat oamenilor legii întrebări cu privire la ustensilele pe care le folosesc în misiuni. Aceştia au plecat acasă cu o sumedenie de noţiuni inedite despre profesia de criminalist.

„De exemplu, această trusă este denumită «Crime lite ». Conţine o serie de lămpi cu ultraviolete cu ajutorul cărora noi reuşim să depistăm acele probe care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Sunt foarte eficiente“ le-au explicat agenţii, copiilor.

După scurta lecţie de criminalistică, cei mici s-au înscris într-un mini-concurs de ciclism. Pe o şosea improvizată şi plină de marcaje, aceştia au fost nevoiţi să circule ca adevăraţii şoferi şi să respecte semnele de circulaţie.

A urmat apoi misiunea forţelor de ordine din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Mascaţii au simulat prinderea unor infractori destul de periculoşi. Cu sirenele maşinilor de intervenţie, poliţiştii care efectuează acţiuni speciale au reuşit să imobilizeze doi suspecţi care au opus rezistenţă.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite