Echipamente moderne cu bani din donaţii pentru copiii din Slobozia. Ce sumă s-a strâns de la 16 companii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţia Pediatrie a spitalului din Slobozia a achiziţionat echipamente cu bani din donaţii FOTO spitalslobozia.ro
Secţia Pediatrie a spitalului din Slobozia a achiziţionat echipamente cu bani din donaţii FOTO spitalslobozia.ro

Peste 300.000 lei au fost direcţionaţi, pentru cumpărarea de aparatură la spitalul din Slobozia, de către 16 companii din Ialomiţa. Donaţiile au fost destinate secţiei Pediatrie, unde se fac eforturi pentru aducerea standardului medical la nivel de top.

Conform managerului spitalului, Liviu Patrichi, cu aceşti bani, au fost cumpărate, la Pediatrie, aparate de ultimă generaţie care uşurează munca medicilor în tratarea copiilor. 

„Le mulţumim celor care ne-au sprijinit. Eforturile pe care dânşii le-au făcut înseamnă mult pentru Spitalul Slobozia.  

Apreciem orice efort care se face pentru pacienţii noştri, mai ales atunci când este vorba despre copii. Toate aceste parteneriate vor continua şi pe viitor”, a precizat Liviu Patrichi, managerul spitalului din Slobozia.

Conform informaţiilor furnizate de instituţie, anul trecut, 16 societăţi comerciale din Ialomiţa au donat peste 300.000 lei spitalului. Printre echipamentele achiziţionate se regăsesc un ecograf, un injectomat sau un aparat de vizualizare a venelor prin infraroşu. 

La mijlocul lunii aprilie 2022,  Consiliul Judeţean Ialomiţa a anunţat că mai multe echipamente moderne pentru gestionarea cazurilor critice vor intra în dotarea spitalului din Slobozia. Şase incubatoare medicale pentru resuscitare vor fi achiziţionate cu bani de la Ministerul Sănătăţii.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia va primi din partea Ministerului Sănătăţii peste 500.000 lei pentru achiziţia de incubatoare medicale. 

Aparatele vor fi utilizate în cadrul Secţiei Neonatologie şi vor permite o mai bună gestionare a cazurilor critice. Acestea îi vor ajuta pe medici să efectueze manevre de resuscitare în condiţii de siguranţă. Este vorba despre trei incubatoare deschise tip masă de reanimare şi încă 3 incubatoare hibrid închis-deschis şi pentru transport intraspitalicesc. În prezent, la secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slobozia sunt folosite echipamente depăşite din punct de vedere fizic şi moral, aşa cum reiese dintr-un raport oficial al instituţiei.

De asemenea, incubatoarele achiziţionate cu fondurile Ministerului Sănătăţii vor putea fi utilizate pentru transportul pe cale aeriană şi rutieră a cazurilor medicale grave, către alte unităţi medicale specializate. 

559.000 de lei, valoarea investiţiei

Spitalul din Slobozia îşi desfăşoară activitatea cu un număr de 510 paturi (450 paturi în contract cu CAS Ialomiţa, 23 paturi pentru cronici şi 37 paturi de Terapie Acuţi), repartizate pe 10 secţii şi 14 compartimente, precum şi 30 paturi spitalizare de zi.

Conform Consiliului Judeţean Ialomiţa, unităţii medicale i-au fast alocate fonduri de la bugetul Ministerului Sănătăţii pentru dotarea cu incubatoare in suma de 559.000 de lei. 

Dat în folosinţă în anul 1970, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia a intrat, anul trecut, în reparaţii capitale. Trei proiecte de modernizare, care se ridică la peste 168 milioane de lei, se derulează în cea mai mare unitate medicală din Bărăgan. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT Război în Ucraina. Institutul de Cercetare a Armelor: „Riscul unui război nuclear este la apogeu”. Ruşii au aruncat în aer un pod, împiedicând evacuarea civililor din Severdoneţk

„Frizerii” de oi. Fraţii români care au „cucerit” Spania şi acum fac senzaţie în ţară cu tunsul mioarelor

SloboziaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite