Curtea de Conturi a României reclamă: „găuri negre” în bugetele locale iaomiţene de 9,5 milioane de lei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea de Conturi a României a descoperit o sumedenie de nereguli financiare în bugetele primăriilor ialomiţene FOTO: adevarul.ro
Curtea de Conturi a României a descoperit o sumedenie de nereguli financiare în bugetele primăriilor ialomiţene FOTO: adevarul.ro

Curtea de Conturi a României e remis recent publicităţii raportul activităţilor de control întreprinse în cursul anului 2013 în cadrul administraţiilor publice locale din Ialomiţa. Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit o sumedenie de nereguli financiar-contabile şi fiscale de 9,5 milioane de lei...



Bugetele locale, „văduvite„ de 9,5 milioane de lei

Raportul general al Camerei de Conturi Ialomiţa prezintă date şi detalii referitoare la modul de administrare şi întrebuinţare a banilor publici în exerciţiul financiar al anului 2012, în baza Programului Anual de Activitate aprobat de Plenul Curţii de Conturi.

Potrivit documentului, scriu redactorii zirului independentoline.ro, instituţia şi-a centralizat activitatea de control, Camera de Conturi Ialomiţa având de efectuat un număr total de 38 de acţiuni de verificare, din care 24 misiuni de audit financiar asupra conturilor anuale de execuţie ale bugetelor locale, 7 acţiuni de control şi 7 misiuni de audit al performanţei modului de utilizare a fondurilor publice.

 Concluziile la care au ajuns inspectorii din cadrul Curţii de Conturi Ialomiţa scot în evidenţă un adevărat «jaf» administrativ, realizat din câte se pare cu bună ştiinţă de oficialii primăriilor din Ialomiţa.

Principala linie de control a inspectorilor instituţiei a vizat, execuţia bugetului local pentru anul 2012. Datele arată că administraţiilor publice locale supuse controlului le-au ieşit «găuri negre» în buget de 9,5 milioane de lei.

Toate acestea întrucât valoarea cheltuielilor efectuate a fost mai mare decît cel al încasărilor... Astfel, în cursul anului 2012, primăriile din Ialomiţa controlate de Camera de Conturi Ialomiţa au avut încasări de 41,19 milioane de lei şi au cheltuit 42,14 milioane de lei.

Deficitul bugetar înregistrat este cauzat, spun oficialii Camerei de Conturi Ialomiţa, de încasările extrem de mici pe care administraţiile locale le-au realizat în 2012.

Totodată, reprezentaţii Camerei de Conturi Ialomiţa au apreciat faptul că primăriile ialomiţene continuă să se confrunte cu probleme în ceea ce priveşte încasările la nivel local, cele mai multe fonduri din bugetele locale depinzând, în mare măsură, «de alocările de la nivel central sub forma sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată şi a subvenţiilor» după cum precizează oficialii instituţiei în raportul întocmit.
 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite