Cursuri suspendate în Ialomiţa. Copii şi profesori, infectaţi cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
COVID-19 suspendă cursurile în câteva şcoli din judeţul Ialomiţa FOTO Adevărul
COVID-19 suspendă cursurile în câteva şcoli din judeţul Ialomiţa FOTO Adevărul

Valul 4 al pandemiei afectează activitatea şcolilor din judeţul Ialomiţa. În prima săptămână de la începerea şcolilor, 15 clase şi-au suspendat cursurile din cauza COVID-19.

Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa a anunţat faptul că 15 clase şi-au suspendat activitatea din cauza cazurilor de COVID-19 apărute în rândul elevilor şi cadrelor didactice. 

Este vorba despre 13 elevi şi 5 profesori care au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2. Şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia 5 cadre medicale, printre care şi 3 medici, au fost infectate cu COVId-19.

La nivelul judeţului Ialomiţa, la sfţrşitul săptămânii trecute, trei localităţi au depăşit rata de infectare de 3/1.000 de locuitori: Căzăneşti - 3,15, Manasia - 3,31 şi Ciocârlia - 3,95. În judeţul Ialomiţa, duminică, pe 19 septembrie, rată de infectare era de 0,96/1.000 de locuitori, cu 45 de cazuri noi de îmbolnăvire raportate.

Peste 1.000 de copii au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 în prima săptămână de şcoală, a anunţat sâmbătă, Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

"Pe parcursul primei săptămâni, conform datelor culese de Ministerul Educaţiei din unităţile şcolare, prin intermediul inspectoratelor şcolare, un număr de 1.091 de copii au fost confirmaţi pozitiv cu COVID -19. Ca urmare, s-a suspendat activitatea faţă în faţă în 795 de clase sau grupe de învăţământ preşcolar, ceea ce a mărit cumva numărul elevilor aflaţi în situaţia de a învăţa la distanţă", a declarat Sorin Ion într-o conferinţă de presă.

Tot în prima săptămână, a precizat el, Ministerul Educaţiei a identificat şi 604 de persoane infectate care lucrează în învăţământ - personal didactic, didactic auxiliar, nedidactic.

"Pentru săptămâna viitoare, la nivelul zilei de vineri - data de referinţă pentru stabilirea scenariilor - sunt în continuare un număr redus de localităţi cu peste 6 la mie - sunt 13 - prin urmare numărul de copii care vor învăţa în sistem online din această cauză rămâne relativ constant", a adăugat secretarul de stat.

Ion a menţionat că în aceste zile se transmit teste către cabinetele medicale din instituţiile de învăţământ. 

Vă mai recomadăm şi:

Octavian Jurma: „Impactul şcolilor asupra COVID îl aşteptăm abia săptămâna viitoare”

Viziuni diferite pe tema votului din Parlament pentru noua componenţă a Guvernului

SloboziaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite