Cum să treci repede peste despărţirea de persoana iubită. „Pe măsură ce vei lucra cu furia, o vei înlocui cu noi interese“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O relaţie care tocmai s-a încheiat nu înseamnă sfârşitul lumii. Psihologii ne învaţă cum putem trece mai uşor peste o poveste de dragoste care s-a încheiat definitiv.

Chiar dacă par a fi cele mai dureroase experienţe din viaţă, despărţirile amoroase nu trebuie lăsate să ne afecteze şi să ne influenţeze viitoarele relaţii de dragoste. Perioada de „doliu” este totuşi importantă şi esenţială pentru dezvoltarea personală, susţin specialiştii.

”De ce spun că este importantă? pentru că schimbările prin care treci după terminarea unei relaţii în care ai investit multe sentimente, timp şi planuri, sunt decisive pentru cursul vieţii de acum înainte şi pentru cum vor arăta viitoarele relaţii”, explică psihologul Anca Popa, pe blogul său.

Înfruntă deschis situaţia

Cel mai bun remediu în vindecarea post-despărţire este acceptarea singurătăţii, sunt de părere specialiştii în psihologie. Acest lucru îndeamnă partenerul părăsit să se gândească mai bine la priorităţile sale, la modul în care va arăta viitorul său. ”Parcurgerea acestei etape îţi va permite să ajungi să ai încredere în viitor şi în abilitatea de a fi fericit. Pe măsura ce vei lucra cu furia şi tristeţea, le vei înlocui cu noi interese, planuri pozitive şi cu o bună imagine de sine”, explică psihologul Anca Popa.

Mai mult decât atât, specialiştii sunt de părere că după o despărţire este important să ne implicăm în alte activităţi care să ne alunge gândurile negre. Cel mai la îndemână sunt mişcarea sau activităţile care să ne stimuleze creativitatea. „Este important să căutăm activităţi care ne sunt beneficie: să ne apucăm de cursuri de sport, mâncarea sănătoasă, călătoriile, lectura, plimbatul în oraş. Trebuie să facem totul pentru a ne simţi cât mai bine în propria piele, pentru a ne putea desprinde de trecut”, mai explică psihologul Anca Popa.

Sfaturi pentru o despărţire în condiţii bune

Despărţirea este un lucru destul de firesc, care i se poate întâmpla absolut oricui. Este foarte important însă să ştim cum trebuie să spunem „adio”, fără a influenţa negativ viaţa partenerului lăsat singur. În primul rând, este foarte important ca partenerul de care urmează să ne despărţim să nu fie lăsat singur.

Este important să existe o comunicare deschisă în acest sens, prin care să se specifice dorinţa despărţirii şi motivele care au determinat această alegere. De asemenea, este foarte important ca în timpul discuţiei purtate partenerul să nu primească acuzaţii inutile.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite