Controale în trafic pentru prevenirea apariţiei focarelor de pestă. Comerciant ilegal de animale, depistat la Vlădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comercianţii de animale, verificaţi de autorităţi FOTO Adevărul
Comercianţii de animale, verificaţi de autorităţi FOTO Adevărul

Pentru a preveni pariţia unor noi focare de pestă porcină, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa desfăşoară permanent, împreună poliţiştii, controale în trafic, cu accent pe monitorizarea circulaţiei animalelor.

Efectuarea verificărilor în trafic are caracter permanent, acţiunile fiind realizate atât prin echipe mobile cât şi la locuri fixe, de către reprezentanţi aparţinând DSVSA Ialomiţa şi IPJ Ialomiţa.  În urmă cu două zile, în timpul unei razii, poliţiştii au notificat DSVSA Ialomiţa cu privire la faptul că pe raza localităţii Vlădeni a fost identificat un comerciant de animale. Porcinele oferite spre comercializare nu erau identificate şi nici însoţite de documente sanitare veterinare conform legislaţiei în vigoare. 

Un medic veterinar din cadrul DSVSA Ialomiţa s-a deplasat imediat la locaţia indicată, constatând că pentru animalele respective nu poate fi stabilită trasabilitatea acestora. A fost dispusă măsura confiscării unui număr de 3 porcine şi dirijarea acestora, cu sprijinul IPJ Ialomiţa, către LSVSA Ialomiţa.

Porcinele au fost eutanasiate fiind supuse anterior acestei operaţiuni prelevărilor de probe specifice în vederea analizării în direcţia pestei porcine africane. Toate cadavrele au fost distruse prin incinerare în incineratorul aparţinând DSVSA Ialomiţa. Totodată au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.800 de lei.

SloboziaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite