Chitaristul Maxim Belciug are concert la Slobozia. Artistul vine pentru prima dată în orașul din Bărăgan VIDEO

0
0

Chitaristul Maxim Belciug concertează pentru prima dată la Slobozia. Unul dintre cei mai apreciați muzicieni români de astăzi va veni în Bărăgan joi, 22 septembrie. De la ora 19.00, la sala Europa din Slobozia sunt așteptați toți iubitorii muzicii la un spectacol de excepție.

Chitaristul Maxim Belciug vine la Slobozia FOTO Zile și nopți
Chitaristul Maxim Belciug vine la Slobozia FOTO Zile și nopți

Evenimentul, care este o premieră pentru publicul din Slobozia, promite o întâlnire unică cu magia unei chitare și cu muzica sclipitoare, de la baroc la flamenco, ce poate fi împărtășită cu acest instrument solist.

Dacă a cânta la chitară înseamnă numai excelenţă muzicală şi măiestrie instrumentală, oricine va admite că Maxim Belciug este unul dintre cei mai străluciţi chitarişti. Dar când îl vezi pe scenă, trăindu-şi muzica într-o profundă căutare a unui «duende» personal, când auzi «cele cinci spade» încrucişându-se undeva între teamă şi curaj, sensibilitate şi vigoare, înfrângere şi triumf, atunci înţelegi că este un artist”, spunea despre apreciatul chitarist muzicologul Petre Codreanu. 

Muzica, o metaforă a virtuților morale

Maxim Belciug, unul dintre cei mai carismatici muzicieni de astăzi, şi-a obişnuit publicul cu un tip de act artistic bazat pe sinceritate totală.

Pasionații muzicii îl descriu ca fiind discret ca persoană, dar expresiv până la năstruşnicie ca muzician. El abordează un repertoriu eclectic, trecând cu graţie, într-un stil personal, de la baroc la muzică latino-americană sau de la romantici la flamenco, strunindu-şi chitara să caute mereu muzica pură, vie şi plină de culoare. 

„Astfel, apariţiile sale în concert se bucură întotdeauna de ecoul special al trecerii unei păsări rare. Sunetul limpede şi rafinat al chitarei conturează un univers pe care Maxim Belciug îl justifică într-un mod inedit“, spun cunoscătorii. 

„Pentru mine, muzica este o metaforă a virtuţilor morale. Ea trebuie să ducă la dragostea pentru tot ce este bun, drept şi frumos. În cazul meu – dacă-mi permiteţi o răsturnare socratică – muzica este filozofia cea mai înaltă. Spaţii, veacuri, simţiri şi idei felurite ce se-ntrec în cântări spre luminarea minţii şi înălţarea sufletului!”, arată artistul Maxim Belciug. 

Licențiat în Filologie

Maxim Belciug are 55 de ani și s-a născut la București. A studiat chitara clasică de la vârsta de 10 ani și la 16 ani, în 1983, a obținut Premiul I la prima ediție a Festivalului de Chitară Clasică de la Sinaia. Tot în același an a susținut și primul său recital în cadrul Filarmonicii bucureștene. În 1993 a obținut licența în Filologie la Universitatea din București. 

Artistul a susținut recitaluri în țară și în străinatate (Serbia, Ungaria, Polonia, Austria, Franta, Scandinavia, Italia, Spania etc.). A fost invitat să concerteze de către diverse institute culturale (Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român) și a fost invitat să participe la diverse festivaluri internaționale de chitară sau de muzică de cameră. Cântă alături Maria Răducanu, Gabriel Bălașa și alte nume sonore ale muzicii românești. 

Slobozia


Ultimele știri
Cele mai citite