Caravana SMURD vine în Bărăgan. Cursuri gratuite de prim-ajutor oferite de paramedici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există situaţii limită în care câteva secunde pot schimba totul! Pentru astfel de momente, Caravana SMURD „Fii pregătit” organizează cursuri de instruire pentru acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă în toată ţara. Pe 16 şi 17 martie, caravana ajunge în judeţul Ialomiţa.

Astfel, un centru mobil de formare în care se organizează cursuri de instruire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă se va deplsa la Slobozia şi Feteşti. Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de locuri şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

În zilele de 16 şi 17 martie, Caravana “Fii pregătit!” va ajunge în Ialomiţa şi va fi amplasată în Piaţa Unirii din Slobozia, în prima zi, respectiv în Parcul Mare din Feteşti, în cea de-a doua zi. Timp de două zile, în intervalul orar 10.00-17.00, paramedicii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa vă aşteaptă pentru cursuri de prim ajutor, iar specialiştii în prevenire vă vor explica modul în care putem face faţă diferitelor tipuri de risc.

Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România, precum cutremure, inundaţii, incendii, dar şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă.

Participanţii vor putea urmări filme realizate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, iar cursul va conţine si o parte practică interactivă, ȋn care vor fi prezentate măsurile de prim-ajutor de către un paramedic SMURD. Participarea este gratuită.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite