Băuţi sau fără permis, prinşi la volan în weekend. Poliţia a reţinut 18 permise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a efectuat razii în trafic FOTO Adevărul
Poliţia a efectuat razii în trafic FOTO Adevărul

În acest sfârşit de săptămână, 29 iunie - 01 iulie a.c., Poliţiştii ialomiţeni au intervenit, în weekend, la 72 de evenimente şi au aplicat peste 600 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 176.500 de lei, iar pentru neregulile constatate în trafic, au reţinut 18 permise de conducere.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, pentru asigurarea fluenţei traficului, combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere. În perioada 29 iunie – 2 iulie, poliţiştii ialomiţeni au acţionat, la nivel judeţean, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate 22 de acţiuni punctuale şi s-a intervenit la 72 de evenimente, 66 fiind sesizate prin 112.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 28 de infracţiuni, 3 persoane fiind depistate în flagrant delict. Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 613 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 176.500 de lei.

În trafic, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Au fost reţinute 18 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.  

Dosare penale pentru infracţiuni rutiere

Pe timpul desfăşurării activităţilor specifice, un bărbat de 37 de ani, din judeţul Călăraşi, a fost depistat de către poliţiştii rutieri, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Feteşti, deşi consumase anterior băuturi alcoolice. Cel în cauză a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la cea mai apropiată unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Alţi doi conducători auto, doi ialomiţeni de 39 şi 40 de ani, au fost depistaţi de poliţiştii rutieri în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere. De asemenea, cei în cauză au fost tesaţi alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 0,91 mg/ l alcool pur în aerul expirat, în cazul conducătorului auto de 40 de ani. Ulterior, acesta a fost condus la cea mai apropiată unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosar penal.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite