„Banca“ pensionarilor din Ialomiţa a oferit împrumuturi de peste 23 de milioaane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 9000 de pensionari s-au împrumutat la CAR FOTO: adevarul.ro
Peste 9000 de pensionari s-au împrumutat la CAR FOTO: adevarul.ro

O statistică dată publicităţii arată că în anul precedent, numărul pensionarilor care s-au împrumutat de la Casa de Ajutor Reciproc destinată exclusv lor, sare de 9000 de vârstnici. Valoarea sumelor împrumutate depăşeşte 23 de milioane de lei.

CAR-ul asaltat de cereri

Anul 2012 a fost unul al recordurilor din punct de vedere al împrumuturilor efectuate de către Casa de Ajutor Reciproc destinată exclusiv persoanelor în vârstă sau pensionarilor. Sistemul de împrumut este mult mai simplu, iar avantajele sumt mult mai multe decât în cazul băncilor adevărate.

Cei care vor să primească un împrumut trebuie să prezinte decât carnetul de membru, actul de identitate şi să completeze o cerere.

„Pe lângă aceste formalităţi, cei care vor să împrumute bani de la noi trebuie să fie membri ai CAR-ului de minimum 3 luni şi să aibă un fond mai mare de 1.000 de lei. O altă condiţie esenţială pentru acordarea unui împrumut este aceea ca aceşti bani să fie înapoiaţi în maximum 12 luni“, precizează Georgeta Agapie, preşedintele CAR-ului.

Suma maximă care poate fi împrumutată este de 4.500 de lei, însă sumele solicitate nu au depăşit valoarea de 3.000 de lei.

Anul trecut, de la CAR-ul pensionarilor au împrumutat suma de peste 23 de milioane de lei, peste 9.000 de beneficiari.

„Credite“ de nevoi persoanle

Cei mai mulţi bani pe care pensionarii i-au împrumutat au fost cheltuiţi pentru ntru cumpărarea locului de veci, a lemnelor pentru foc sau din motive medicale. Mai mult, conform statutului CAR-ului, instituţia poate oferi şi un ajutor de înmormântare dacă un membru a cotizat lunar cu suma de doi lei.

 

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite