Ajutorul de încălzire se poate obține și cu adeverință de la Registrul Agricol. Unde se depun dosarele

0
Publicat:

Cetățenii care se încadrează  la obținerea ajutorului de încălzire, dar nu dețin acte de proprietate asupra imobilelor în care locuiesc pot prezenta la dosar o adeverință de la registrul Agricol.

Persoanele vulnerabile primesc ajutor de încălzire FOTO Adevărul
Persoanele vulnerabile primesc ajutor de încălzire FOTO Adevărul

Având în vedere prevederile Legii nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, Primăria Municipiului Fetești a făcut mai multe precizări pentru beneficiari.

Astfel, pentru situațiile în care nu sunt emise acte de proprietate pentru construcția cu destinație de locuință, înscrierea din Registrul agricol este documentul prin care se dovedește dreptul de folosință asupra imobilului.

Document oficial de evidență primară

Conform Ordonanței Guvernului nr. 28/2008, registrul agricol constituie documentul oficial de evidență primară unitară în care, la oraşe, municipii şi sectoare ale municipiului Bucureşti, se înscriu date cu privire la gospodăriile care deţin terenuri agricole şi silvice, precum şi animale pe raza lor administrativ-teritorială.

În sensul celor menționate mai sus, persoanele care fac parte dintr-o gospodărie ce deține în proprietate sau în folosință bunuri cu destinație agricolă și este înscrisă în Registrul agricol al municipiului Fetești conform legii, pot solicita, la Biroul Registru Agricol al Municipiului Fetești, adeverințe care să ateste calitatea de titular/locatar al unui imobil tip locuinţă, spre a servi la întocmirea dosarului privind ajutorul pentru încălzire”, au anunțat reprezentanții Primăriei Fetești.

Dosarele privind ajutorul de încălzire se pot depune la următoarele centre:

Sediul Primărie – pentru locuitorii din cartierul Coloniști

Sediul Piața agroalimentară – pentru locuitorii din cartierul Fetești Gară

Sediul SPAS – pentru locuitorii din cartierele: Fetești Oraș, Vlașca și Buliga.

Restul condițiilor de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței rămân neschimbate.

Cine beneficiază de sprijin

De acest ajutor beneficiază familiile și persoanele singure care folosesc pentru încălzirea locuinței combustibili solizi sau petrolieri, respectiv gaze naturale sau energie electrică.

Conform legislației, beneficiază de acest ajutor de încălzire familiile care au venituri nete lunare mai mici de 1.386 lei pe fiecare membru de familie sau persoanele singure care câștigă pe lună până în 2.053 lei.

SloboziaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite