Tulcea: Asistaţii social îşi vor lua banii de la poştă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Posta Româna
Posta Româna

Sumele primite de aceştia ca Venit Minim Garantat vor fi plătite, de la 1 ianaurie 2011, prin mandat poştal de către Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale. Măsura vine după ce mai multe primării au avut mari probleme cu achitarea acestor ajutoare

După ce luni de zile au rămas fără ajutoare sociale, beneficiarii de Venit Minim Garantat (VMG) îşi vor ridica lunar banii de la oficiile poştale. Sumele de la stat vor veni prin mandat de la Agenţia de Prestaţii Sociale.
„Vom prelua şi această prestaţie de la 1 ianaurie. Dosarele se depun, în continuare, la primării, cele care efectuează şi ancheta socială şi care stabilesc beneficiarii. Noi nu facem altceva decât să dăm banii de la Guvern. Aceste sume sunt de la bugetul de stat, vin prin Finanţe. Anul acesta au fost întârzieri extrem de mari la unele primării, şi de aceea s-a luat această decizie“, a declarat Aurica Mihalcea, directorul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Tulcea.
În urma controalelor efectuate de Inspecţia Socială, 700 de tulceni au rămas fără ajutoarele sociale pentru că nu întruneau toate condiţiile de acordare  a acestui ajutor. Suma pe care o primesc asistaţii de la 416, aşa cum sunt ei cunoscuţi, este de 196 până la 402 lei.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite