After – school în toate şcolile ialomiţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primele lecţii în clasele after-school vor fi făcute după 15 septembrie FOTO: adevarul.ro
Primele lecţii în clasele after-school vor fi făcute după 15 septembrie FOTO: adevarul.ro

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa vor să organizeze clase de after-school în toate unităţile de învăţământ din judeţ. Primele clase vor fi înfiinţate la începutul anului şcolar viitor.

Clasele de after-school presupun o mai bună coordonare a activităţii şcolare a elevului. Astfel, după ce termină cursurile, copiii pot rămâne la şcoală pentru a-şi pregăti temele pentru acasă şi pentru a participa la alte activităţi şcolare.

Începând cu noul an şcolar, Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa urmăreşte să implementeze acest sistem în toate şcolile din judeţ.

„Vom începe mai întâi cu oraşele, iar apoi, acolo unde ne permitem, vom aplica sistemul şi în mediul rural. N-o să-i uităm pe copiii de acolo... Proiectul îi vizează în special pe elevii cu situaţie modestă sau ai căror părinţi nu au disponibilitatea, din cauza serviciului, să se preocupe de copii aşa cum trebuie” a explicat Otilia Dumitru, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa.

Idee brevetată

În momentul de faţă, la Slobozia există o astfel de clasă after-school. Ea a fost înfiinţată cu aproximativ trei ani în urmă la Şcoala Numărul 2 „Sfântul Andrei” din oraş.

O altă clasă va funcţiona cu certitudine, începând cu15 septembrie, la Şcoala 6 din oraş, amplasată în apropierea Pieţei Mari.

Cadrele didactice au demarat un proiect de înfiinţare a unei astfel de clase. „Eu consider că este un lucru benefic ceea ce am reuşit să realizăm... Este un plus de imagine pentru şcoala noastră. Îi aşteptăm pe elevi să vină!„ a declarat Sebastian Marin, directorul Şcolii Nr. 6 Slobozia.
 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite