1.000 de lei pentru o flatulenţă, valoarea celei mai uluitoare amenzi din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevarul.ro
FOTO: Adevarul.ro

Poliţiştii locali din Slobozia, judeţul Ialomiţa, s-au întrecut pe ei înşişi la capitolul sancţiuni. Unul dintre agenţi a amendat un cetăţean din cauza unei flatulenţe. Potrivit procesului verbal, omul este acum obligat să plătească 1.000 de lei. Surprinzător sau nu, legea spune că acţiunea agentului este legală.

Uluitoarea amendă a fost dată în toamna anului trecut mai exact în luna octombrie 2016. Potrivit procesului verbal, agentul Poliţiei Locale Slobozia care a oferit sancţiunea a fost chemat să verifice cauzele unui accident rutier, petrecut la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare şi Matei Basarab. 

La faţa locului se aflau patru persoane, printre care şi cel care a fost amendat pentru flatulenţă. Omul ar fi încercat să discute cu agentul cu privire la incident, moment în care a comis fapta menţionată în actul de constatare şi pentru care a fost tras la răspundere contravenţională. Povestea nu ar fi ieşit niciodată la iveală, dacă procesul verbal nu ar fi fost transmis autorităţilor locale din Săveni, acolo unde contravenientul îşi are domiciliul. 

Amenda este legală

Paradoxal, amenda aplicată are acoperire legală. Potrivit unui comunicat de presă remis publicităţii de către Poliţia Locală Slobozia, art. 2.1 din Legea 61/1991, permite aplicarea de amenzi pentru... vânturi, acestea fiind asimilate „săvârşirii în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare (....) de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice». Mai mult decât atât, se precizează în comunicat, pe lângă... vânturile precizate în actul constatator, bărbatul amendat a adresat poliţiştilor «o expresie jignitoare şi vulgară, ce nu poate fi reprodusă, repetând în mod ostentativ gestul condamnabil comis iniţial„.

Laurenţiu Abaza, directorul Poliţiei Locale Slobozia, a declarat faptul că amenda aplicată se subordonatul său este justificată şi întemeiată. „Este de subliniat faptul că formularea din actul de constatare nu a fost cea mai potrivită şi inspirată. (...) Însă a surprins fapta în mod frust, succint, ceea ce a oferit posibilitatea, mai mult sau mai puţin justificată, a naşterii unor comentarii nedorite sau a unor interpretări”

Cetăţâteanul amendat nu a putut fi contactat, întrucât la momentul de faţă acesta se află plecat la muncă în străinătate.

Citiţi şi:

Pentru că nu le-a lăsat moştenire apartamentul, rudele unui bătrân i-au abandonat cadavrul la morgă

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite