VIDEO Vicepremierul Paul Stănescu a dat declaraţii chiar în secţia de votare: „Am fost educat în spiritul valorilor spirituale româneşti, cu mamă, cu tată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Stănescu a votat la Slatina FOTO Alina Mitran
Paul Stănescu a votat la Slatina FOTO Alina Mitran

Vicepremierul Paul Stănescu a votat în Slatina, pe listele suplimentare, atât pentru referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei, cât şi pentru redenumirea judeţului Olt, făcând la final declaraţii chiar din secţia de vot.

Vicepremierul a votat la una dintre secţiile organizate la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina, pe listele suplimentare. După ce şi-a exercitat dreptul la vot, vicepremierul a făcut şi declaraţii pe această temă, chiar din secţia de votare.

„Pentru România cred că e un vot istoric, atât pentru noi, cât şi pentru generaţiile care vin după noi. Eu cred că am fost educat în spiritul valorilor morale româneşti, cu mamă, cu tată, eu mi-am întemeiat o familie alături de soţia mea, avem copii, şi nu pot să votez decât în acest spirit, în spiritul conştiinţei mele, ca familia să fie formată dintre un bărbat şi o femeie. Cred că în spiritul ăsta ar trebui să vină toţi cetăţenii români să-şi exprime votul pentru că asta înseamnă şi democraţie până la urmă, ca toţi românii să vină la vot şi să voteze astăzi, la acest referendum“, a declarat vicepremierul, despre votul privind revizuirea Constituţiei.

Cum cei aproape 370.000 olteni cu drept de vot sunt convocaţi în 6 şi 7 octombrie şi pentru referendumul local privind schimbarea denumirii judeţului în Olt-Romanaţi, Paul Stănescu a făcut referire şi al votul în acest sens:

„Cred că în an centenar, Centenarul Marii Uniri, cred că este foarte important pentru noi toţi locuitorii judeţului Olt să votăm astăzi nu neapărat schimbarea numelui, alături de judeţul Olt să adăugăm sintagma Romanaţi pentru că asta nu ne poate face decât mai puternici, atât din punct de vedere spiritual, cultural, artistic, şi cred în primul rând că este vorba de o reparaţie morală şi istorică faţă  de toţi cetăţenii care sunt în dreapta judeţului Olt. Eu sper că acest lucru se va înfăptui astăzi, şi cum spuneam la început, în an Centenar. Sper să vină la vot, deşi îmi spuneaţi astăzi că prezenţa nu e aşa de bună, eu sunt convins că oltenii sunt oameni foarte muncitori,şi cred că în această după-amiază şi mâine, fiind duminecă, zi liberă de a Dumnezeu în primul rând, sper ca toţi să vină a vot şi să avem un procent mare. Eu sunt convins că şi referendumul pentru revizuirea Constituţiei va fi valid la sfârşit,la ora 21,00, duminică, cât şi referendumul nostru local, care pentru noi, toţi oltenii, cred că este foarte-foarte important, şi aş vrea să fac o precizare, pentru că tot îmi daţi plilejul: sigur că s-au vehiculat tot felul de suspiciuni, de diversiuni, tot felul, dar toată lumea trebuie să ştie că toate documentele, indiferent că adoptăpm sintagma Olt-Romanaţi,  la preschimbare se vor schimba, ca să zic aşa“, a mai spus Stănescu.


 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite