VIDEO  Veste proastă de Ziua Păcălelilor pentru Gheorghe Anghel, fost primar de Caracal: procesul său intră pe ultima turnantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Speranţele fostului primar al oraşului Caracal, Gheorghe Anghel, ca procesul în care este acuzat de fapte de corupţie să fie returnat la DIICOT, s-au spulberat chiar pe 1 aprilie. Tribunalul Olt va judeca în continuare cauza în care fostul edil vreme de 21 ani al oraşului menţionat este cercetat alături de alţi 13 inculpaţi pentru abuz în serviciu şi fals în înscrisuri.

Decizia că procesul lui Gheorghe Anghel va continua pe rolul Tribunalului Olt, în ciuda avalanşei de cereri şi excepţii invocate şi depuse la ultimul termen de către toţi avocaţii celor 14 inculpaţi din dosar, a fost anunţată marţi – 1 aprilie, de către judecătorul ce are cauza “pe mână”, Gheorghe Maruşcă. Mai precis, apărătorii au contestat aproape la unison expertiza contabilă din dosar. Dosarul se află în faza de Cameră Preliminară din data de 13 martie, termen până la care avocaţii tuturor inculpaţilor în cel mai mare dosar de corupţie din judeţul Olt au mai putut să conteste urmărirea penală, lucru pe care l-au şi făcut.

În ciuda tuturor speranţelor apărătorilor inculpaţilor că cererile le vor fi aprobate şi dosarul ar fi urmat să fie retrimis la DIICOT Craiova pentru refacerea urmăririi penale, iată că judecătorul a luat decizia de care se temeau toţi cei din dosar. Instanţa a respins la foc automat toate cererile şi excepţiile depuse de către avocaţi şi a anunţat că dosarul rămâne pe rolul Tribunalului Olt, unde îşi va continua traseul, tot mai scurt de-acum după ce întreg conţinutul său este deja cunoscut de toţi cei implicaţi, de la inculpaţi, la avocaţi şi judecător.

“Judecătorul cauzei a respins solicitările apărătorilor şi va anunţa în cel mai scurt timp primul termen pentru reluarea cauzei”, a precizat judecătorul Gheorghe Biolan, purtător de cuvânt al Tribunalului Olt.

      

Anterior anunţării deciziei magistratului Maruşcă, avocaţii inculpaţilor afirmaseră că, dacă judecătorul de Cameră Preliminară va dispune respingerea cererilor formulate de către aceştia, atunci ei vor face apel la instanţa superioară competentă, respectiv Curtea de Apel Craiova.

Prejudiciu estimate de autorităţi la peste 5 milioane lei

Inculpaţii, majoritatea foşti sau actuali angajaţi ai Primăriei Caracal, sunt: Gheorghe Anghel, fost primar al oraşului Caracal (în perioada 1984-1989 şi 1996-2012), Maria Tudor - fost director economic al Primăriei Caracal, Mariana Coşoveanu - fostă casieră centrală a primăriei, Liana Loredana Stroie - angajată a compartimentului Contracte Concesiune din cadrul primăriei, Mihaela Claudia Duică - angajată a primăriei, Elena Neculăiţă - fostă angajată a compartimentului Contabilitate, Natalia Olaru - fostă angajată la compartimentul Contabilitate, Florinel Stroe - administrator al unei societăţi comerciale şi ginere al Nataliei Olaru, Daniela Stroe - fiica Nataliei Olaru, George Pavel - administrator al unei societăţi comerciale, Georgeta Cercel şi soţul acesteia - Petre Duică, Sandu Grigorie şi Cristinel Coman. Toţi aceştia sunt cercetaţi acum în libertate, sub control judiciar, după ce, iniţial, au fost reţinuţi.

Reamintim că cei 14 inculpaţi sunt acuzaţi de DIICOT Craiova, instituţia care a instrumentat dosarul, de constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, înşelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Prejudiciul creat în urma maşinaţiunilor derulate de suspecţi, consideră autorităţile, s-ar ridica la 5.200.000 lei.

Fostul edil din Caracal mai este cercetat într-un alt dosar din luna februarie a.c., când DIICOT l-a acuzat tot de corupţie. De data aceasta este vorba despre echipa locală de fotbal FC Caracal, căreia Primăria i-ar fi livrat sume importante în mod ilegal pe când Anghel ar fi fost primar.
 

Vă mai recomandăm din acelaşi ciclu:

Acuzat de fapte de corupţie, Gheorghe Anghel, fost primar de Caracal, află în Ziua Păcălelilor ce soartă îl aşteaptă

VIDEO  Gheorghe Anghel, fost primar de Caracal acuzat de corupţie, speră la refacerea urmăririi penale

Procesul de corupţie al fostului primar de Caracal, Gheorghe Anghel ajunge la judecătorul de Cameră Preliminară

Gheorghe Anghel, fost primar de Caracal, şi subordonaţii săi, trimişi în judecată pentru fals, delapidare şi abuz în serviciu

Gheorghe Anghel, fostul primar de Caracal, săltat de procurorii DIICOT

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite