VIDEO  Tentativă de suicid la Slatina: un bărbat a ameninţat că se aruncă de pe un turn cu zece etaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incident care a fost la un pas de a se solda cu moartea unei persoane a tulburat, duminică, liniştea locatarilor unui bloc-turn cu zece etaje de pe strada Cornişei şi a blocurilor din imediata apropiere. Motivul apariţiei incidentului: un bărbat a ameninţat că se va arunca în gol de pe blocul cu pricina. Din fericire, poliţiştii au reuşit să-l determine să renunţe la gestul sinucigaş.

Incidentul a fost reclamat la numărul unic de urgenţă ”112” în jurul orelor 12.30 de către un locuitor al zonei unde se află blocul GA 7 de pe strada Cornişei, aflat la intersecţia cu strada Crişan, în spatele ”cartierului general” al Băncii Transilvania. În câteva minute, un echipaj de la Poliţia Municipală Slatina, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Matei Basarab” Olt şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt şi-au făcut apariţia în zonă.

Un bărbat urcat pe blocul anterior menţionat cu zece etaje putea fi văzut pe acoperiş în timp ce striga că se va arunca în gol. Doi poliţişti au urcat până la ultimul etaj al imobilului pentru a încerca să-l convingă pe bărbat să renunţe la gestul său. Jos, ambulanţierii şi pompierii aşteptau să vadă cum se va termina demersul poliţiştilor. De asemenea, între timp, la faţa locului a apărut şi o femeie care spunea autorităţilor că îl cunoaşte pe bărbat.

”Este soţul meu, adică fostul meu soţ pentru că am divorţat acum doi ani. El însă nu a vrut să se împace cu această idee şi cu faptul că am luat copiii, care au rămas la mine. A încercat de mai multe ori să mă convingă să ne împăcăm, dar eu nu am vrut pentru că luasem o decizie, nu m-am despărţit de el de plăcere, ci din cauza problemelor dintre noi doi. Zilele trecute a venit din nou la mine acasă ca să ne împăcăm, eu i-am dat acelaşi răspuns negativ, iar el a făcut scandal ca de obicei, mi-a spart nişte lucruri de prin casă… El e om cuminte în general, dar are anumite probleme cu care eu nu am vrut să mai am de-a face”, a spus femeia reprezentanţilor autorităţilor de intervenţie prezenţi la locul incidentului.

Jos, în preajma blocului unde avea loc incidentul, oamenii discutau aprins despre situaţie. Niciunul nu îl cunoştea pe bărbat.

”Nu îl ştim (pe bărbat, n.r.), ne-am pomenit doar că strigă cineva că se aruncă de pe blocul ăsta. La început am crezut că o glumă proastă a cuiva, dar apoi, când am văzut că pe acoperiş chiar era cineva care striga, ne-am speriat. Parcă erau scenele alea de la televizor, numai că acuma erau lângă noi! Am sunat la 112, dar cei de acolo ne-au spus că fuseseră deja sunaţi şi că urmează să ajungă cineva în zonă de la Poliţie. Şi aşa a fost: au venit repede şi de la Poliţie, şi de la Salvare, şi pompierii. Bine că nu s-a aruncat, bietu' om”, vorbeau oamenii strânşi ciorchine lângă blocul unde fusese reclamat incidentul.

image

După mai multe runde de discuţii purtate între oamenii legii şi bărbatul amintit pe acoperişul blocului GA 7, omul a fost determinat, într-un final, să renunţe de bunăvoie la tentativa de suicid pe care o planificase. Adus jos, acesta a fost consultat de către ambulanţieri. În vârstă de 36 de ani, bărbatul cu pricina, Iulian M., fost gardian, şi-a explicat gestul prin faptul că doreşte să se împace cu soţia lui şi să fie din nou împreună o familie.

”Bărbatul se afla în stare de ebrietate, era conştient şi, până la urmă, am reuşit să-l convingem şi să îl ducem la Spitalul Judeţean (Slatina, n.r.), unde a fost stabilizat în cadrul secţiei Primiri Urgenţe, apoi transferat pentru supraveghere la secţia Psihiatrie”, a declarat dr. Marian Furtună, purtător de cuvânt al SJA Olt.

Mai puteţi citi:

Tentativă de suicid la înălţime într-o comună din Olt

Un bărbat din Cârlogani şi-a înjunghiat nevasta, apoi i-a dat foc

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite