VIDEO  Semnal de alarmă al pompierilor: improvizaţiile, pericol major în declanşarea tragediilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ISU Olt a demarat o amplă campanie de informare preventivă a populaţiei cu scopul conştientizării cetăţenilor asupra pericolului reprezentat de improvizaţiile efectuate în cadrul gospodăriilor proprii la diverse aparate ce funcţionează pe bază de gaze naturale sau curent electric. Campania se derulează la nivel naţional, autorităţile sperând ca, în acest mod, să tragă un semnal de alarmă în privinţa situaţiilor de pericol menţionate.

Campania respectivă prin intermediul căreia Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt speră să-şi atingă obiectivul se numeşte “Risc. Renunţă! Improvizaţiile sunt catastrofale!” a fost declanşată la nivel naţional datorită tuturor inspectoratelor de profil din ţară. Spoturile video ale campaniei au înregistrat deja vizualizări masive, respectiv peste 100.000 afişări, la care se adaugă cca. 75.000 difuzări a spoturilor audio.

Reprezentanţii ISU Olt sper ca, prin intermediul mesajelor incluse în clipurile video, să conştientizeze cetăţenii asupra principalelor cauze generatoare de incendii la locuinţe şi gospodării familiale şi nu numai.

"Cu toţii ştim cât de grave pot fi consecinţele reprezentate de improvizaţiile efectuate în incinta gospodăriilor personale, acolo unde mulţi cred că se pricep la anumite lucruri mai mult decât sunt în realitate, iar urmările pot fi inimaginabile. Din păcate, mulţi dintre noi neglijăm aceste consecinţe, iar de aici până la producerea unei tragedii este doar un pas. Prin această campanie, noi încercăm să atragem atenţia cetăţenilor asupra acestor improvizaţii în sensul că cel mai bine este să apelăm la specialişti atunci când ni se defectează anumite aparate electrice sau de altă natură din gospodării pentru că, altfel, ne riscăm nu doar propriile vieţi, dar şi pe cele ale apropiaţilor noştri, uneori chiar şi pe cele ale vecinilor", a afirmat plutonier Alin Băsăşteanu, responsabil relaţii mass-media ISU Olt.

    

Anul trecut, în judeţul Olt s-au înregistrat 1.132 incendii, dintre care 32,95 % s-au manifestat în gospodării cetăţeneşti, anexe şi bunuri ale populaţiei; 3,53 % - pe domeniul public şi privat al statului, 2,29 %  - pe domeniul privat. Pagubele materiale în urma incendiilor s-au ridicat la aproape 3,1 milioane lei. Tot anul trecut s-au înregistrat un număr de 24 victime, dintre care 16 decedaţi şi opt răniţi.

Mai puteţi citi:

Casă distrusă de un incendiu la Slatina

Zonă din Caracal, în pericol de a fi rasă de pe suprafaţa pământului de un incendiu

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite