Casă distrusă de un incendiu la Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a distrus mansarda unei case din Slatina...
Incendiul a distrus mansarda unei case din Slatina...

O casă de pe strada Alice Botez din municipiul Slatina a fost cuprinsă de flăcări, în această dimineaţă, locatarii reuşind să scape cu viaţă. Pompierii s-a chinuit mai bine de trei ore ca să stingă incendiul, pagubele fiind, la final, foarte mari. Una dintre persoanele ce locuiau în casa cu pricina a avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza fumului dens.

Pompierii Detaşamentului Slatina al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Matei Basarab” Olt au intervenit, în această dimineaţă - în jurul orei 04.00, pe strada Alice Botez din Slatina, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa lui Tudor P. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, dar şi un echipaj SMURD. Pompierii militarii au găsit în flăcări acoperişul locuinţei şi bunurile depozitate în cele două camere aflate la mansardă casei.

“Intervenţia a durat mai bine de trei ore, acţiunea oamenilor noştri fiind îngreunată de cantitatea de mare fum degajată de incendiu, dar şi de materialele uşor inflamabile depozitate în cele două camere. Într-un final, s-a reuşit anihilarea incendiului, dar pagubele sunt importante”, a declarat Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt

În incendiul cu pricina au ars: acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de circa 130 metri pătraţi, tavanul mansardei pe circa 90 mp, circa 20 mp de pal, 40 mp de polistiren, material lemnos şi circa 6 mp lambriu de PVC.

Soţia proprietarului, Maria P., în vârstă de 51 de ani, a suferit un atac de panică şi a primit ajutor medical la locul intervenţiei de la paramedicii SMURD. Pacienta nu a necesitat transport la spital. Cauza cea mai probabilă a izbucnirii incendiului, stabilită în urma cercetărilor efectuate la locul intervenţiei, o constituie coşul de fum deteriorat. 
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite