Zonă din Caracal, în pericol de a fi rasă de pe suprafaţa pământului de un incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a fost unul cu grad ridicat de risc...
Incendiul a fost unul cu grad ridicat de risc...

Locuitorii oraşului Caracal au trăit clipe de coşmar, luni – 9 septembrie, din cauza unui incendiu ce ameninţa să provoace o explozie de mari proporţii de la câteva zeci de butelii cu aragaz. Incidentul a pornit din gospodăria unui cetăţean de pe strada Gheorghe Doja, dar s-a propagat rapid la sediul unei firme aflată în imediata apropiere. Doar intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca zona să nu fie rasă.

Un telefon dat la numărul unic “112” a anunţat, luni, în jurul orelor prânzului, că pe strada Gheorghe Doja din oraşul Caracal, judeţul Olt, a izbucnit un incendiu puternic care s-a întins şi la sediul unei societăţi comerciale învecinate. La faţa locului s-au deplasat pompierii Detaşamentului Caracal al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Matei Basarab” Olt cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. Pentru că s-a considerat că pericolul este prea mare, pompierii prezenţi iniţial la faţa locului au cerut ca în ajutor să le mai fie trimise încă două autospeciale de stingere de la Gărzile Stoeneşti şi Osica de Sus.

Intervenţia militarilor a fost îngreunată de faptul că în anexele incendiate se aflau depozitate nu mai puţin de 20 de butelii de aragaz care ameninţau să explodeze şi să provoace pagube incomensurabile. Din fericire, acestea au fost evacuate de pompieri, după executarea recunoaşterii preliminare.

“La locul incendiului s-a acţionat pentru mai bine de trei ore în scopul izolăii şi lichidării incendiului. Au fost distruse de foc trei anexe gospodăreşti pe circa 80 mp, două tone de floarea soarelui, patru tone de grâu, două tone de porumb, două tone de lemne de foc, 500 kilograme de cărbuni, dar şi acoperişul şi bunurile depozitate în podul casei pe circa 100 mp din gospodăria cetăţeanului unde a izbucnit incendiul. Flăcările au mai distrus, totodată, circa 20 mp din acoperişul construcţiei aflate în vecinătatea casei bărbatului şi care aparţinea unei firme”, a precizat plutonier Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Din primele cercetările ale specialiştilor, se pare că, cel mai probabil, cauza producerii a incendiului a fost reprezentată de un coş de evacuare defect.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite