VIDEO Noi imagini cu Sorina, fata adoptată de românii stabiliţi în SUA. „A început gimnastica“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape două săptămâni  de când a părăsit ţara alături de părinţii săi adoptivi, noi imagini cu Sorina Săcărin, fata din Baia de Aramă, au fost date publicităţii.

Sorina Săcărin, fata adoptată după ce a fost îngrijită şapte ani de o familie din Baia de Aramă, care la acest moment face în continuare demersuri pentru a anula adoptaţia, a început în SUA cursurile de gimnastică. Noi imagini au fost făcute publice pe contul de Facebook al jurnalistei Ioana  Dogioiu.

„Am promis că vă voi spune periodic ce face Sorina în SUA. A inceput gimnastica“, este scurtul comentariu care însoţeşte imaginile din sala de gimnastică.
 „Cazul Sorina“ a ţinut prima pagină a ziarelor, după ce fata, ţinută ilegal în continuare de familia de asistenţi maternali din Baia de Aramă, deşi exista o hotărâre definitivă privind adopţia, a fost preluată brutal, acţiunea procuroarei fiind filmată de familie şi difuzată de toate televiziunile. Au urmat plângeri penale de tot felul, controale la instituţiile implicate în procesul de adopţie şi mai multe procese pe rol, unele în scopul de a-i împiedica pe soţii Gabriel şi Ramona Săcărin să-şi ducă fata adoptată în SUA, acolo unde trăiesc.


„Serialul“ a luat sfârşit în 21 iulie, când o instanţă, Judecătoria Slatina, s-a pronunţat cu privire la cererea procurorului general de emitere a ordonanţei privind interzicerea părăsirii ţării şi a respins această cerere, astfel că duminică, 21 iulie 2019, Sorina a plecat împreună cu părinţii săi în noua sa casă. Au rămas în schimb pe rol mai multe procese, în care familia Săcărin va fi reprezentată de avocaţi.

Primele imagini din SUA o înfăţişau, la puţin timp de la ajungerea acasă, pe Sorina veselă, încercând să cânte la pian.


„Cum , nu şi-a donat organele? Incredibil! Nu se poate! Nu cred!“, este unul dintre comentariile postate în urma imaginilor din sala de gimnastică, alte zeci fiind în aceeaşi notă, cu referire la faptul că familia Şărămăt (asistenţii maternali care au crescut-o pe Sorina), care în continuare încearcă să anuleze adopţia, a lansat ideea că Sorina a fost adoptată în scopuri neortodoxe.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite