VIDEO Maşina lui Gheorghe Dincă, cu care a răpit fetele, este scoasă la mezat. „DIICOT acoperă faptele de crimă făcute de militarii americani din România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoturismul cu care Gheorghe Dincă le-a răpit pe fete ar fi nefuncţional în prezent
Autoturismul cu care Gheorghe Dincă le-a răpit pe fete ar fi nefuncţional în prezent

Tribunalul Olt a rămas să hotărască dacă maşina pe care procurorii DIICOT spun că Gheorghe Dincă a folosit-o la răpirea fetelor poate fi vândută. Decizia este de neînţeles pentru familie, din moment ce autoturismul este o probă importantă în dosar.

Înainte de a începe judecata pe fond a dosarului celor două crime petrecute, spun procurorii DIICOT, la Caracal, în judeţul Olt, în vara anului trecut, un eveniment pe care nimeni nu-l înţelege va trebui tranşat în instanţă. 

Două dintre maşinile inculpatului Gheorghe Dincă au fost scoase spre valorificare, măsura fiind descoperită cu stupoare cu o săptămână în urmă de către avocaţii familiei Melencu, cei care au şi depus contestaţie în instanţă pentru a stopa vânzarea. Apărătorii familiei Melencu cer astfel să fie întreruptă procedura de licitaţie, motivând că cel puţin unul dintre autovehicule, respectiv autoturismul Renault Megane, constituie mijloc de probă în procesul care deocamdată n-a depăşit faza de cameră preliminară.

Marţi, 23 iunie 2020, Tribunalul Olt a luat în discuţie cererea avocaţilor familiei Melencu de a anula procedura de valorificare a maşinilor, o soluţie pe această cerere urmând să fie dată miercuri, 24 iunie 2020.

„Eu acest acord nu l-am găsit în dosar“

Avocata Carmen Obârşan a declarat în faţa Tribunalului Olt că inculpatul Gheorghe Dincă ar fi recunoscut astăzi în faţa judecătorului că nu i s-a solicitat acordul pentru a fi scoase maşinile la licitaţie. Dincă ar fi vorbit de un acord pe care l-a dat procurorilor, însă spune că la acel moment i s-a spus că e vorba de punerea sub protecţie a bunurilor, nu de vânzare.

„În timpul şedinţei de judecată, Dincă a recunoscut - şi-a însuşit, de fapt - cererea noastră de anulare a ordonanţei de valorificare anticipată a bunului, a recunoscut că nu i s-a cerut acordul să i se vândă acest autoturism şi altele printr-o vânzare anticipată şi a spus că ceea ce i-au spus procurorii atunci când a semnat procesul verbal, a spus că acest acord este pentru punerea maşinii sub protecţie ca să nu-şi piardă valoarea. A fost de acord cu admiterea cerererii noastre, a spus că această maşină trebuie folosită ca şi mijloc de probă“, a declarat Carmen Obârşanu.


Avocata le-a mai dezvăluit jurnaliştilor că procurorul ar fi avut o atitudine şovăitoare în timpul şedinţei. 
„Ceea ce mi s-a părut la procuror – se bâlbâia. Adică – «s-a respectat legea, nu se poate...  » -, dar fără să spună de ce se impune vânzarea anticipată a acestui mijloc de probă. Eu, dacă aş fi distrus bunul, l-aş fi vândut, l-aş fi  înstrăinat, în momentul acela eram pasibilă de pedeapsă de până la 5 ani de închisoare pentru distrugerea bunurilor. Dar în momentul în care chiar inculpatul a spus că nu există acordul său valabil pentru vânzarea bunului şi nu a existat... Era obligatoriu, iar în situaţia în care nu exista acest acord din partea lui, trebuia să vină procurorul în faţa instanţei şi instanţa să decidă. Eu acest acord nu l-am găsit în dosar. Se vorbeşte de un acord din 26 septembrie în ordonanţă, dar eu nu l-am găsit, vă spun sincer“, a mai spus Obârşan.

Declaraţiile avocatei au continuat cu acuzaţii de o gravitate extremă. Apărătoarea familiei Melencu îi acuză pe procurori că de fapt intenţionează să ascundă un complice pe care Gheorghe Dincă l-ar fi avut, iar asta pentru că implicaţiile sunt enorme. Scenariul avocatei a mers mult mai departe, acuzându-i pe procurori că încearcă prin demersurile din dosar să ascundă chiar implicarea forţelor armate americane în dosarul de dublă crimă.

„Gândiţi-vă că în curte s-a scos acea salcie care era în apropierea butoiului şi care demonstra că în butoi nu a fost ars un corp care să ducă la o flacără de 2 metri şi mai ales să fie amestecate cu un băţ de 60 centimetri.

Gândiţi-vă că telefonul pe care îl avea Dincă, în dimineaţa în care a fost reţinut, trei sferturi de oră înainte şi încă un sfert de oră după, funcţiona în alte locaţii şi se plimba prin oraşul Caracal şi prin judeţ.

Se încearcă a nu se ajunge la complicele lui Dincă şi atunci îmi pun întrebarea: cine e complicele lui Dincă? Pentru că nu Dincă este protejat de procurori, ci complicele lui Dincă. Se încearcă a nu se ajunge la complicele lui Dincă“, a mai spus avocata.

Chiar prin distrugerea maşinii (despre care, în anunţul de valorificare, se menţionează că nu ar mai fi funcţională) se încearcă de fapt ştergerea probelor, a mai spus avocata.

„Această maşină trebuie să vedem dacă este una şi aceeaşi care a circulat pe lângă Luiza, trebuie să vedem dacă nu cumva au fost semne de la alte persoane.

Noi nu am avut dreptul să stabilim obiective pentru expertiză, nu a avut nici inculpatul dreptul să pună obiective, le-a pus numai procurorul. Şi atunci noi putem să cerem numai în instanţă. Ce o să cerem dacă bunul va fi topit?! Care este motivul? Să fie acoperit complicele lui Dincă.

Din toate probele reiese că Dincă a acţionat cu cel puţin un complice care trebuie să fie protejat şi acest complice cred că este legătura directă cu Deveselu.

S-a încercat distrugerea maşinii pentru a nu mai putea fi folosită pentru un experiment judiciar. Puteam să vedem ce viteză poate prinde până-n Craiova, dacă se poate compara cu maşina care a fost ridicată de la locul faptei, dacă nu cumva Alexandra a fost imobilizată de o altă persoană care se afla în maşină.

Deci, vă daţi seama câte semne de întrebare pune această maşină şi ei vor s-o distrugă înainte de începerea procesului chiar. (...)

Pur şi simplu eu pot să spun că acest caz este tributul Minotaurului.

Procurorii din cadrul DIICOT acoperă faptele de crimă săvârşite de către forţele armate americane din ţară. Nu sunt acuzaţii grave, sunt încă permisive. Uitaţi-vă şi dumneavoastră că toate actele care s-au făcut, s-au făcut în America. Noi nu mai suntem un stat suveran“, a mai spus Obârşanu.

Avocata a anunţat că dacă cererea de a fi retrasă procedura de valorificare nu va fi aprobată, se vor face următoarele demersuri: plângere penală împotriva judecătorului, cerere de strămutare şi sesizarea tuturor autorităţilor împotriva actului de trădare naţională. 

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Tribunalul Olt decide dacă maşina cu care Dincă le-a răpit pe Luiza şi Alexandra poate fi vândută. „Unde mi-ai dus copilul, scârba dracu’?“

Maşina folosită de Gheorghe Dincă pentru a le răpi la Luiza şi Alexandra, scoasă la licitaţie. Cât costă autoturismul „monstrului din Caracal” - FOTO

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri