VIDEO Locale 2020. Câştigătorii alegerilor din Olt, primele declaraţii: „Vom face majoritate singuri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD a câştigat zdrobitor în judeţul Olt alegerile locale, în următorii patru ani conducând municipiile şi patru din cele şase oraşe, dar şi Consiliul Judeţean Olt.

Deşi rezultatele oficiale nu sunt disponibile, din numărătoarea paralelă a voturilor se prefigurează un rezultat foarte bun al PSD în judeţul Olt. Practic, PSD şi-a păstrat supremaţia şi are şanse să conducă şi mai multe primării decât în urmă cu patru ani. Candidaţii social-democraţilor au câştigat la Consiliul Judeţean, au câştigat municipiul reşedinţă de judeţ şi municipiul Caracal, dar şi patru din cele şase oraşe şi, a estimat preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu, şi peste 90 de comune.

„Ne-a fost mai uşor decât în alte dăţi pentru că am venit în faţa oamenilor cu investiţii clare pe care le-am făcut, cu obiective clare pentru mandatul următor, iar acest lucru s-a văzut şi la urne. Am câştigat cele două municipii, şi îl felicit aici pe domn primar pentru un nou mandat, am câştigat şi Caracalul şi am câştigat oraşele Balş, Corabia, Potcoava, Piatra-Olt. Din păcate avem şi oraşe pe care le-am pierdut, Drăgăneştiul şi Scorniceştiul le-am pierdut. Dar, aşa este în viaţă, localităţi pe care le câştigi, localităţi pe care le pierzi, totul trebuie privit cu optimism. În ceea ce priveşte comunele, încă se centralizează, dar din toate calculele vom avea peste 90 de comune pe care le vom câştiga. Eu cred că arată încă o dată, aceste rezultate la Olt, că electoratul din judeţul Olt are încredere în noi. 

n

Mulţumesc încă o dată pentru acest lucru că au dovedit că au încredere în noi şi le promit tuturor oltenilor că nu-i vom dezamăgi şi vom continua pe acelaşi drum al implementării proiectelor, al modernizării, pe investiţii atât pe fonduri proprii, cât şi fonduri naţionale, dar mai ales atragerea de fonduri europene“, a spus preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu. Acesta a estimat că rezultatul va fi foarte bun şi la Consiliul Judeţean, unde PSD va reuşi să facă majoritate fără alianţe cu alte partide.

„Din toate estimările şi calculele noastre, sperăm, şi sunt convins după cum arată rezultatele la această oră, că vom face majoritate singuri pentru Consiliul Judeţean. Rezultatele pe oraşe dovedesc acest lucru. De exemplu, la primari, pentru că aici s-au numărat mai întâi, pe Caracal avem 53% ca şi procent, probabil Consiliul local şi Consiliul Judeţean sunt puţin în urmă, pentru că acolo s-au mai împrăştiat voturile, dar cu siguranţă ne apropiem de un 50,. Atâta timp cât închizi pe oraşe în jur de 50%, e uşor din zona comunelor să depăşim acest prag de 50% şi să facem majoritatea. Nu cred că vor fi probleme pentru crearea majorităţii în Consiliul Judeţean, dar la această oră vorbim doar pe tendinţe şi nu avem calcule exacte, pentru că nu avem cifre şi procesele verbale de la comune“, a mai spus Oprescu.

Emil Moţ, care şi-a asigurat duminică, 27 septembrie 2020, un nou mandat în fruntea Slatinei, învingându-l pe preşedintele PNL Olt Liviu Voiculescu, speră la rândul său să obţină şi majoritatea în Consiliul local, deşi cifrele nu arată la fel de optimist cum este cazul votului pentru CJ.

„Vreau să le mulţumesc slătinenilor. Vă mulţumesc din suflet, dragii mei! A fost o zi grea, dar au fost patru ani de muncă pe care împreună i-am dus şi ăsta este rezultatul. Vă mulţumesc din suflet şi vor urma încă 4 ani de muncă. (...) Ne apropiem de 50% pe Slatina. Facem şi Consiliul Judeţean şi Consiliul local fără alianţă“, a spus Moţ.

VĂ RECOMANDĂM ŞI: Primarul mort de la Deveselu a câştigat alegerile. Ion Aliman a murit în urmă cu 10 zile, de Covid-19

Alegeri sub semnul lui Aliman, primarul mort, dar rămas în cursă, de la Deveselu. „Sunt poze pe maşini, peste tot...“

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite