Primarul mort de la Deveselu a câştigat alegerile. Ion Aliman a murit în urmă cu 10 zile, de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto aliman

Ion Aliman, candidatul PSD pentru funcţia de primar al localităţii Deveselu, a câştigat alegerile, deşi a decedat cu 10 zile în urmă.

Chiar şi răposat, Ion Aliman a câştigat 1.020 de voturi din 1.600 exprimate, conform numărătorii paralele făcute de PSD. Cel de-al doilea clasat este Manuel Nică de la PMP, cu 400 voturi obţinute.

PSD va avea viceprimarul care va conduce comuna, spun surse din PSD, pentru că şi la Consiliul Local situaţia e la fel - a câştigat PSD.

PSD şi-a concentrat campania spre a-i conduce pe alegători să-l voteze pe candidatul decedat, iar oamenii l-au votat covârşitor pe Aliman, care şi-ar fi început al treilea mandat.

În cursă au mai avut candidaţi PMP şi ALDE.

Aliman a ţinut în şah PNL până în ultimele zile de depunere a candidaturilor, făcând chiar fotografii pentru afişe cu sigla PNL.

S-a înscris însă în cursă tot din partea PSD, PNL rămânând astfel fără candidat.

La începutul lunii septembrie, Ion Aliman a fost diagnosticat cu COVID-19, iar în 17 septembrie acesta a decedat într-un spital din Bucureşti. 

Slatina e câştigată de primarul Emil Moţ (PSD), care l-a întrecut pe Liviu Voiculescu, preşedintele PNL Olt. Iar preşedintele Consiliului Judeţean Olt va fi tot Marius Oprescu (PSD), cel care deţine actualmente funcţia. 

Primăria Caracal e câştigată tot de PSD, prin Marian Doldurea, care a luat locul primarului Liviu Radu care n-a mai candidat. PSD a învins şi la Balş, noul primar fiind Cătălin Rotea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, care l-a învins pe primarul PNL Mădălin Teodosescu. 

Pe aceeaşi temă: 

„Votaţi mortul!“: strategia PNL-PSD pentru repetarea alegerilor la Deveselu, după ce le-a murit candidatul 

Alegeri sub semnul lui Aliman, primarul mort, dar rămas în cursă, de la Deveselu. „Sunt poze pe maşini, peste tot...“

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite