VIDEO Imnul Slatinei, în interpretarea corului Symbol. Dirijorul Jean Lupu: „Melodios, cu armonii plăcute, ritm antrenant“

0
0
Corul SYMBOL, pe treptele Primăriei Slatina FOTO: Alina Mitran
Corul SYMBOL, pe treptele Primăriei Slatina FOTO: Alina Mitran

La mai bine de 15 ani de când a fost compus, Imnul Slatinei a fost interpretat sâmbătă, 20 ianuarie 2018, la aniversarea a 650 ani de la prima atestare a oraşului, de Corul Symbol.

Sărbătorirea a 650 ani de la prima atestare documentară a strâns sute de slătineni, sâmbătă, 20 ianuarie 2018, în faţa Primăriei Slatina, unde pe treptele instituţiei s-a interpretat, după mai bine de 15 ani de când a fost compus, Imnul Slatinei. Corul Symbol, dirijat de maestrul Jean Lupu, a fost cel care a dat viaţă melodiei compuse de Olguţa Lupu, fiica dirijorului, slătineancă, versurile fiind scrise de regretatul om de cultură Visi Ghencea. Compozitorul Jean Lupu a descris în câteva cuvinte imnul Slatinei, pe care îl vede de fapt un „adevărat brand“, şi care ar trebui intonat la fiecare manifestare publică oficială.

„Melodios, cu armonii plăcute, ritm antrenant, iar refrenul este realmente un şlagăr“, a spus compozitorul.
Acelaşi cor Symbl, acompaniat de fanfara Lyra Band, a intonat Imnul României. Deschiderea seriei de cinci zile de manifestări închinate aniversării a 650 ani de la prima atestare documentară a fost completată, sâmbătă, 20 ianuarie 2018, de dezvelirea unei plăci aniversare şi de alocuţiunile personalităţilor prezente la Primăria Slatina.

slatina 650

Actul emis de domnitorul Vladislav I Vlaicu, adus pentru câteva zile, de la Arhivele Naţionale Braşov, în Slatina, a fost expus în holul primăriei, unde slătinenii interesaţi îl pot vedea sâmbătă şi duminică.

slatina 650

Despre importanţa acestui act, dar şi despre domnitorul care l-a emis, le-a vorbit celor prezenţi directorul Arhivelor Naţionale Olt, Bogdan Bădiţoiu. Cuvinte frumoase şi urări de prosperitate au avut pentru Slatina şi pentru slătineni şi primarul oraşului – Emil Moţ, prefectul judeţului – Silviu Neacşu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt – Marius Oprescu, dar şi episcopul Slatinei şi Romanaţilor, Preasfinţitul Sebastian.

slatina 650
slatina 650

Şirul lucrurilor bine organizate s-a oprit, însă, aici. Odată sfârşită partea din program care trebuia să aibă loc pe treptele Primăriei Slatina, s-a anulat cu o singură frază rostită de maestrul de ceremonii – „Vă mulţumim pentru participare!“ - deplasarea mulţimii, în mod organizat, pe Esplanadă, de unde la prânz au fost lansate 650 baloane inscripţionate 650. Slătinenii dornici să vadă „actul de naştere“ expus în holul primăriei s-au îmbulzit la uşă, în timp ce alţii au pornit-o, uşor dezamăgiţi, spre casă.

slatina 650

Nici lansarea baloanelor n-a respectat întocmai scenariul, cu aproape 20 de minute înainte de ora 12,00 începând să „scape“ spre cer baloanele reprezentând anii scurşi de la emiterea hrisovului domnesc ce atestă vechimea oraşului.

slatina 650

Pentru împătimiţii de fotografii numai bune de postat pe conturile de pe reţelele de socializare au constituit, în schimb, o atracţie literele 3D care formează SLATINA 650, postate pe Esplanadă. Realizate din simple plăci OSB, vopsite în alb şi roşu, literele au constituit cadrul perfect pentru sute, chiar mii de fotografii făcute în câteva zeci de minute.

Imnul Slatinei, în interpretarea Corului SYMBOL. „Melodios, ritm antrenant, armonii plăcute“


 

Mai multe - Slatina

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite