VIDEO Asaltul forţelor de ordine pe străzile din Slatina şi Caracal. În patru ore au aplicat amenzi cât în 24

0
Publicat:
Ultima actualizare:
acţiune politie slatina

Cea mai amplă acţiune de control a avut loc sâmbătă-seara, 11 aprilie 2020, în judeţ, participând inclusiv echipaje din cadrul IGPR. În patru ore au fost controlate peste 1.000 persoane, una din 10 fiind amendată.

În patru ore, în intervalul 18,00-22,00, poliţiştii, jandarmii şi militarii care au participat la acţiunea-fulger desfăşurată în tot judeţul Olt au aplicat amenzi în valoare totală de aproape 180.000 lei. S-a verificat în special respectarea măsurilor impuse prin ordonanţele militare pe perioada stării de urgenţă, cei mai mulţi dintre cei surprinşi pe picior greşit neputând motiva urgenţa deplasării, în timp ce alţii au fost surprinşi fără declaraţia pe propria răspundere în care să detalieze motivul pentru care au ieşit din casă şi traseul urmat. 

Imagine indisponibilă

„În intervalul orar 18.00-22.00, peste 120 de poliţişti, jandarmi şi militari MApN au verificat modul de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de urgenţă, pe raza municipiilor Caracal şi Slatina.

Acţiune-fulger a forţelor de ordine pe străzile din Slatina şi Caracal

În cadrul acţiunilor au fost constituite dispozitive pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţele Militare, menţinerea ordinii şi liniştii publice şi depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină.

acţiune politie slatina

În cele 4 ore, poliţiştii au verificat în trafic 670 de autovehicule şi au legitimat aproape 1000 de persoane. Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 105 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 179.050 de lei.

Din totalul sanctiunilor aplicate, 85 au fost pentru nerespectarea măsurii restricţionării circulaţiei, impusă de Ordonanţa Militară nr. 3/2020, în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, valoarea acestora fiind de 174.100 lei“, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

acţiune politie slatina

Poliţiştii au retras şi trei certificate de înmatriculare şi au aplicat alte 13 sancţiuni pentru încălcarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, patru pentru nerespectarea Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi două pentru încălcarea altor norme legale.

acţiune politie slatina

Numrul sancţiunilor aplicate de poliţiştii care au primit întăriri şi de la IGPR, în patru ore şi în doar două localităţi, este comparabil media acţiunilor zilnice, desfăşurate în tot judeţul, în ultimele săptămâni.

În judeţul Olt sunt 12 persoane diagnosticate cu Covid-19, patru dintre acestea fiind deja externate.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite