USL Olt şi-a prezentat candidaţii pentru „parlamentare” în al 25-lea ceas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o zi după termenul final de depunere a candidaturilor pentru alegerilor parlamentare din 9 decembrie, USL Olt şi-a prezentat oamenii ale căror nume vor fi trecute pe buletinele de vot la data scrutinului. Conferinţa de prezentare a candidaţilor Uniunii a avut loc la ceas de seară, miercuri – 31 octombrie, la sediul PSD din Slatina.

Maestru de ceremonii la conferinţa de presă de miercuri – 31 octombrie, ocazionată de prezentarea candidaţilor USL, a fost preşedintele filialei judeţene a PSD, Paul Stănescu, care se află totodată şi la cel de-al doilea mandat consecutiv de preşedinte al Consiliului Judeţean Olt. Secondat îndeaproape de către vicele C.J. Olt, Marius Oprescu, Stănescu i-a prezentat pe toţi cei zece candidaţi ai USL, între care se regăsesc nume de la toate cele trei partide ce compun PSD, PNL şi PC, chiar dacă unii erau şi sunt în continuare catalogaţi public drept „candidaţi-problemă” din cauza trecutului politic.

În primul rând este vorba despre Daniel Bărbulescu, deputat ales pe listele PDL în actuala legislatură. La cei 31 de ani, tânărul politician va candida pentru un nou mandat de deputat pe Colegiul 2 la Camera Deputaţilor, dar nu pe listele PDL (unde ar fi trebuit să fie candidatul PDL la Consiliul Judeţean Olt - în vară, n.a.), ci pe listele PSD, partidul hulit până pe data de 1 mai a.c. - când a revenit aici după ce l-a abandonat chiar în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2008. Să mai precizăm că el a îndeplinit şi funcţiile de preşedinte al PDL Slatina şi prim-vicepreşedinte PDL Olt. Dealtfel, întrebat în cadrul conferinţei despre ce le va explica alegătorilor din colegiu votarea tăierilor de salarii şi a pensiilor cât a fost în PDL, Bărbulescu s-a fofilat să dea un răspuns franc şi a preferat să se laude cu faptul că votul său ar fi fost unul dintre cele care au înlăturat vechiul guvern.

Fratele preşedintelui CJ/PSD Olt, candidat pentru deputăţie

Tot pentru Camera Deputaţilor va candida şi Emil Moţ, fost director executiv la Direcţia pentru Protecţia Copilului Olt, actualmente secretar de stat la Ministerul Mediului. Acesta va candida pe Colegiul 1. Deputatul Florin Iordache reuşeşte şi el ca să rămână “în cărţi”, deşi actuala conducere a PSD Olt ar fi vrut pe altcineva, şi va candida pe Colegiul 3. Pentru Colegiul 4 va încerca să câştige fotoliul de deputat fostul subprefect Virgil Delureanu, care a demisionat săptămâna trecută din funcţia guvernamentală.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

La Colegiul 5 apare nimeni altul decât Dan Ciocan, în prezent consilier judeţean, unul dintre cei mai bogaţi oameni din judeţul Olt. Pentru Colegiul 6 a rămas “pe poziţii” liberalul Gigel Ştirbu, în vreme ce Colegiul 7 a fost rezervat nimeni altuia decât lui Alexandru Stănescu, fratele mai mic al preşedintelui Consiliului Judeţean/PSD Olt, Paul Stănescu. Acesta va candida în Colegiul ce are ca centru oraşul Corabia, ce include şi comuna natală a familiei prezidentului C.J. Olt, comuna Vişina, condusă din anul 2004 de către primarul... Constantin Stănescu, capul familiei.

Primarul Slatinei vrea în Senat

La Senat vor fi protagonişti ai show-ului electoral actualul deputat Mihai Niţă (în Colegiul 2, n.a.), şi el fost membru PDL până acum patru luni, în prezent trecut cu numele în barca PC. Tânărul Dan Şova rămâne pe poziţii şi va candida pentru Colegiul 3.

Garnitura de candidaţi a USL Olt este completată de actualul edil al capitalei judeţului, Darius Vâlcov (35 ani). Acesta a demisionat din funcţia de primar al Slatinei pe 27 martie a.c., când a plecat tot prin demisie din PDL, partid a cărui filială judeţeană a condus-o din anul 2007 şi din partea căruia a deţinut postul de edil al Slatinei începând din 2004. Demisia lui nu a fost deloc întâmplătoare. La doar câteva zile, respectiv pe 2 aprilie, el a intrat în PSD, fiind candidatul USL la Primăria Slatina la alegerile din 10 iunie pe care le-a şi câştigat.

“Nu are rost să neg şi vă spun că ne propunem să câştigăm toate cele zece colegii electorale din judeţ. Ne dorim ca, în următorii patru ani, să treacă autostrada şi prin judeţul Olt, ne propunem să avem centură ocolitoare la Slatina şi la Balş, dar şi alte investiţii în infrastructura şcolară, cţt şi de sănătate. Am stabilit ca, o dată pe lună, să avem întâlniri cu primarii noştri din judeţ pentru a afla ce probleme au şi cum pot fi ei ajutaţi de către parlamentarii pe care i-am trimis la Bucureşti”, a declarat Paul Stănescu, preşedintele PSD/CJ Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite