UPDATE-VIDEO Coadă imensă la vot în Amsterdam: „Suntem în jur de 1.500 oameni, atmosfera e extraordinară“. Autorităţile olandeze au montat toalete ecologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii plecaţi peste hotare aşteaptă de ore bune să ajungă în faţa urnelor, însă atmosfera, spune un doljean care lucrează la 80 de kilometri de Amsterdam, este foarte plăcută.

UPDATE: Pentru că procesul de vot decurge în continuare anevoios, numărul celor care aşteaptă fiind aproape de 1.000 persoane, autorităţile olandeze au adus şi au montat pentru românii care îşi aşteaptă rândul să intre în secţia de vot toalete ecologice. Românii sunt hotărâţi să aştepte oricât va fi nevoie, cei mai mulţi fiind motivaţi îndeosebi de întrebările de pe buletinul pentru referendum, a mai spus Marius Albu, românul care îşi aşteaptă rândul la vot, la Amsterdam, de la ora 11,00.

Ştirea iniţială

Marius Albu (49 ani) a povestit că a ajuns în zona secţiei de vot dintr-o suburbie a Amsterdamului la ora 11,00. Încă se află la rând (ora 14,30) alături de alţi aproximativ 1.500 de români. Sunt patru secţii, în total, în Olanda, românii şi-au căutat informaţiile necesare pe site-ul Ministerul Afacerilor Externe, iar acum aşteaptă răbdători, cum se întâmplă şi în alte ţări unde românii au mers în număr mare să voteze, să introducă buletinele în urne, sperând că nu vor fi probleme cu asigurarea buletinelor de vot.

Imagine indisponibilă

„Sunt în jur de 1.500 de oameni în momentul de faţă, de dimineaţă au fost ceva mai puţini, eu sunt la coadă de la 11.00 şi erau cel puţin 1.000, dar a mai crescut între timp numărul. (...) Sunt patru secţii în Olanda. S-au dat telefoane, oamenii au vrut să afle dacă este mai liber pe undeva, dar e la fel peste tot.


(...) Foarte răbdători şi atmosfera foarte plăcută. Oamenii calmi, olandezii sunt înţelegători, le-am blocat două străzi, dar oamenii sunt civilizaţi. S-a dat voie la cei cu copii sub 2 ani să intre, la persoanele cu dizabilităţi, dar e OK“, a declarat românul care se află în Olanda la lucru.

Imagine indisponibilă

CITIŢI ŞI: Mii de români stau la cozi kilometrice în faţa secţiilor de votare din străinătate. „Toţi vor să voteze! Toţi ar trebui să abă şansa asta!“  FOTO VIDEO

Prezenţa la vot în timp real. Mobilizare masivă. La ora 15.00, 27,68% prezenţă la europarlamentare, 22,83% la referendum

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite