UPDATE Incendiu pe 61 hectare de mirişte. Circulaţia  pe E 574 a fost reluată

0
0

Un incendiu de vegetaţie uscată care a cuprins peste 60 de hectare de teren a determinat restricţionarea circulaţiei pe E 574, vineri, după orele prânzului. Pompierii au reuşit lichidarea acestuia, iar circulaţia s-a reluat în condiţii bune.

UPDATE: Pompierii au lichidat incendiul izbucnit pe un câmp situat între Găneasa şi Pădurea Sarului, în vecinătatea drumului european E 574. Conform evaluărilor acestora, 61 hectare de mirişte, vegetaţie uscată, mărăciniş, dar şi un lan de grâu au ars. Cinci hectare de grâu încă nerecoltat s-au făcut scrum în urma acestui eveniment.

În cursul lunii iunie, zeci de incendii de vegetaţie uscată au pus pompierii din Olt la grea încercare. Deşi amenzile pentru cei care dau foc cu bună ştiinţă miriştilor sunt foarte mari, până la câteva zeci de mii de lei, pentru că este foarte greu de demonstrat cine se face vinovat acestea nu se pot aplica.

image

Ştirea iniţială

Incendiul s-a produs pe un câmp dintre localitatea Găneasa şi Pădurea Sarului, vizibilitatea pe drumul european E 574 fiind îngreunată de norii grei de fum. Echipajele de poliţie intervin direcţionându-i pe şoferi. Se circulă, controlat, pe un singur sens.

Peste 20 de pompieri acţionează cu trei autospeciale de stingere pentru lichidarea incendiului. În ajutor au venit şi voluntari ai SVSU Piatra-Olt, care acţionează de asemenea cu un tractor. „Fumul s-a mai dispersat, se circulă pe un sens“, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri