UPDATE Fata scoasă din apele Olteţului nu a mai putut fi salvată. Salvatorii au declarat decesul după o oră şi 50 de minute de resuscitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au început căutările FOTO: arhiva Adevărul
Pompierii au început căutările FOTO: arhiva Adevărul

Detaşamentul Slatina al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt a intervenit în această seară în localitatea olteană Iancu Jianu, unde părinţii unei fete de aproximativ 10 ani au anunţat că aceasta a fost înghiţită de apele Olteţului.

Evenimentul s-a petrecut în această seară, în timp ce fata se afla împreună cu fratele său şi cu alte rude la râu. Cei doi copii au intrat la un moment dat în apă, fiind atraşi de curenţi în adâncuri. Rudele au reuşit să-l salveze pe băiatul în vârstă de aproximativ 8 ani, însă n-au mai găsit-o pe copilă. Au apelat 112 iar la faţa locului a ajuns echupajul de pompieri, care folosindu-se de echipamentul specific a reuşit să scoată victima la mal, de pe fundul Olteţului. 

La faţa locului, unde s-a strâns tot satul, au ajuns şi alte echipaje SMURD şi ale Ambulanţei, pentru a acorda îngrijiri medicale altor persoane afectate puternic de tragica veste.

După o oră şi 50 de minute, în care s-au executat continuu manevre de resuscitare, salvatorii sperând până în ultima clipă că ar putea salva copila, s-a declarat decesul, spre disperarea tuturor celor care o cunosc pe fată şi familia acesteia şi care n-au părăsit în tot acest timp zona.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite