UPDATE Alegeri locale parţiale 2021. Prezenţă de 74%, la Deveselu, la închiderea secţiilor de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
votanţi la alegerile locale parţiale într-o secţie de vot din deveselu olt

Peste 1.900 votanţi s-au prezentat la urne la Deveselu, singura localitate din Olt în care duminică, 27 iunie 2021, s-a votat la Alegerile locale parţiale 2021.

UPDATE: La ora 21.00, ora închiderii secţiilor de votare la Alegerile locale parţiale 2021, prezenţa la urne a ajuns la Deveselu la 74%, peste 1.900 alegători prezentându-se la urne. Peste 740 persoane care şi-au exprimat opţiunea sunt din categoria de vârstă 45-64 ani, iar 480 sunt persoane în vârstă de peste 65 ani. Au votat 1.629 persoane înscrise în listele permanente, 148 persoane au fost înscrise în listele suplimentare, iar 151 au solicitat urna mobilă (niciun votant care a solicitat urna mobilă nu s-a aflat însă în imposibiliotatea de a se prezenta la urne din cauza COVID-19).

Ştirea iniţială

Pe listele permanente de la Deveselu sunt înscrişi 2.600 votanţi, fiind deschise trei secţii de votare. Puţin după ora 13.00 se prezentaseră peste 1.000 persoane la urne, adică 38,55%. 75 dintre aceştia au votat pe liste suplimentare. De altfel, în preajma alegerilor s-au înregistrat peste 100 vize de flotant, aceştia fiind cetăţeni care spun că locuiesc în Deveselu şi, prin urmare, au dreptul de a alege primarul.

Cei mai mulţi dintre votanţii care s-au prezentat la urne sunt persoane între 45-64 ani. 

În cursa pentru funcţia de primar al localităţii Deveselu s-au înscris şapte candidaţi, şase reprezentând formaţiuni politice şi un independent. Lupta se dă însă între candidatul PNL, Marius Aliman, şi candidatul PSD, Nicolae Dobre. Primul este fiul fostului primar Ion Aliman (decedat anul trecut din cauza COVID-19 chiar înainte de ziua alegerilor, sătenii votându-l de altfel pe acesta fără rezerve), iar Dobre este vărul fostului primar şi cel care asigură la acest moment interimatul.

Campania electorală a fost, de altfel, o paradă a parlamentarilor din PSD şi PNL, fiecare venind să-şi susţină candidatul, la Deveselu ajungând, pe rând, pentru a-l susţine pe fiul fostului primar, şi premierul Florin Cîţu şi preşedintele PNL Ludovic Orban.

Vă recomandăm şi:

Vizita electorală eşuată a premierului Cîţu la Deveselu. „Măriţi pensiile, nu mai minţiţi! Şi alocaţiile la copii!“, „S-au mărit anul trecut!“ VIDEO

Alegeri parţiale 2021. Şapte candidaţi la Deveselu, localitatea în care primăria a fost câştigată de un mort

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite