Unde a ajuns un ordin de destituire a şefului Inspectoratului Şcolar, transmis prin fax. „Voi contesta decizia în instanţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prof. Felicia Man spune că a aflat de decizia ministrului întâmplător, sâmbătă FOTO: arhiva Adevărul
Prof. Felicia Man spune că a aflat de decizia ministrului întâmplător, sâmbătă FOTO: arhiva Adevărul

Şi şefa inspectoratului şcolar judeţean Olt a fost afectată de decizia ministrului Liviu Pop. Ea a făcut şi o declaraţie în acest sens luni dimineaţa.

Inspectorul şcolar general al IŞJ Olt, Felicia Man, a avut luni prima reacţie cu privire la decizia ministrul Educaţiei de a destitui 13 şefi de inspectorate din ţară, printre care şi Oltul. Man, căreia i se reproşează că nu a transmis la timp documentul privind starea învăţământului în judeţul Olt, spune că va contesta decizia, mai întâi la minister, după care se va adresa instanţei. Ordinul de schimbare a celor 13 din funcţie a fost transmis vineri după-amiază, în Olt ajungând la o cu totul altă instituţie.

„Eu n-am ştiut de el. La noi a ajuns la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, la ora 22,09. Sâmbătă am sunat pentru cu totul altceva la minister şi am vorbit cu directoarea generală de la management, care, după ce m-a întrebat ce fac, m-a întrebat dacă am primit fax-ul. Eram la tragerea la sorţi pentru comisia pentru BAC, nu aflasem nimic“, a declarat prof. Felicia Man, confirmând: „Bineînţeles că voi contesta ordinul, la minister mai întâi, şi  în instanţă“, a mai spus Man.

Decizia de schimbare a şefei IŞJ Olt, care ar urma să-şi producă efecte din 4 septembrie, nu schimbă însă programul activităţilor deja programate, a mai spus Man, astăzi având loc interviul candidaţilor pe posturile de director de şcoală rămase neocupate în urma concursului din această vară.

Pe de altă parte, din cercurile politice a ajuns deja vestea că cea care îi va lua locul Feliciei Man (preşedinta OFSD Olt şi candidată la alegerile parlamentare din 2016 pe lista PSD), este inspectorul şcolar general-adjunct Mariana Gheorghe, preşedinta OFSD Balş, susţinută de Darius Vâlcov. Gheorghe a dat, în acest an, de două ori concurs pentru postul pe care îl ocupă cu delegaţie, însă a picat de fiecare dată. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite