Un tânăr din Olt, ameninţat pe Facebook, i-a dat unui şantajist peste 30.000 lei în două săptămâni VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii l-au prins pe şantajist când ridica o nouă tranşă de bani FOTO: arhiva
Poliţiştii l-au prins pe şantajist când ridica o nouă tranşă de bani FOTO: arhiva

Un bărbat în vârstă de 29 ani a dat fără să ştie cui peste 30.000 lei, în urma unor ameninţări primite pe Facebook.

Persoana care îl şantaja pe bărbatul care a anunţat poliţiştii a fost prinsă în flagrant, ieri, 14 septembrie 2021, de către poliţiştii din Caracal. Tânărul şantajat tocmai făcuse o nouă plată, de aproape 1.000 lei.

„Ieri, 14 septembrie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Caracal, judeţul Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au prins în flagrant delict un bărbat, de 24 de ani, din judeţul Dolj, bănuit de şantaj.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 31 august-14 septembrie a.c., bărbatul, folosindu-se de o reţea de socializare, ar fi ameninţat, cu acte de violenţă, un bărbat, de 29 de ani, în vederea obţinerii de foloase materiale. Acesta este bănuit că ar fi primit de la persoana vătămată aproximativ 32.000 de lei.

La data de 14 septembrie, a fost realizată o prindere în flagrant delict, asupra tânărului fiind descoperiţi 990 de lei“, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu. 

Între victimă şi bărbatul care a reuşit să încaseze fără efort peste 30.000 lei ar fi avut loc, cu aproximativ un an în urmă, un conflict. De data aceasta, şantajistul a creat un cont fals de Facebook, lăsând-o pe victimă să creadă că este ameninţată de persoane rău-famate din zona Capitalei. Plăţile succesive ar fi fost făcute fără ca victima să întâlnească efectiv persoana care îl şantaja. 

„Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Facem precizarea că, pe parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie“, au mai anunţat poliţiştii.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite