Un tânăr de 15 ani, aflat la volan pe un drum public, a făcut accident cu Poliția. Mașina era neînmatriculată

0
0
Publicat:

Un adolescent în vârstă de 15 ani, care conducea o mașină pe un drum public din Olt, a fost urmărit de Poliție pentru că nu a oprit la semnal, în cele din urmă băiatul lovind cu cap de pod și mașina Poliției.

Polițiștii l-au urmărit pe șoferul fără permis care nu a oprit la semnal FOTO: arhiva
Polițiștii l-au urmărit pe șoferul fără permis care nu a oprit la semnal FOTO: arhiva

Evenimentul s-a petrecut cu nouă zile în urmă, pe o stradă din localitatea rurală Osica de Sus, însă  Poliția Olt l-a făcut public în 15 februarie.

La data de 6 februarie 2023, în jurul orei 15:30, polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Osica de Sus, în timp ce desfășurau activități specifice, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism ce se deplasa pe Drumul Comunal 82, în localitatea Greci.

Întrucât conducătorul auto nu a oprit, polițiștii au urmărit autoturismul în cauză cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune.

La intrarea în localitatea Tomeni, conducătorul auto a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un pod și un parapet metalic de protecție, ulterior ricoșând în autospeciala de poliție”, spun polițiștii.

Polițiștii au constatat ulterior că la volanul autoturismului era un minor în vârstă de 15 ani, din comuna Brebeni, „asistat”  de un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Osica de Sus.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat faptul că autoturismul nu era înmatriculat, iar minorul nu poseda permis de conducere. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative”, mai spun polițiștii olteni.

Minorul are acum dosar pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, iar pe tânărul de 20 de ani, dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere”, cercetările fiind continuate în vederea documentării activității infracționale.

În aceeași zi, 6 februarie 2023, tânărul de 20 ani a fost reținut, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal emițând o ordonanță de reținere, iar a doua zi, pe 7 februarie 2023, tânărul de 20 ani a fost plasat sub control judiciar  pentru 60 de zile.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite