Un tânăr a anunţat la 112 că se sinucide. Poliţiştii l-au găsit, după zeci de minute de căutări, mort de beat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii olteni au căutat zeci de minute, miercuri-dimineaţă, un tânăr în vârstă de 24 ani care a sunat, în jurul orei 5,00, la 112 pentru a anunţa că-şi pune capăt zilelor. L-au găsit în stare de ebrietate.

Apelul a fost făcut miercuri-dimineaţă, 19 februarie 2020, din Slatina. Bărbatul de 24 ani a anunţat că se sinucide, după care nu a mai răspuns la telefon. 

„La data de 19 februarie a.c., în jurul orei 05.00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112, de un tânăr, de 24 de ani, despre faptul că se află în municipiul Slatina şi se va sinucide. După efectuarea apelului, apelantul nu a mai răspuns la telefon.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Slatina au demarat de îndată verificări, forţe sporite fiind angrenate în activităţile de căutare. Activităţile au fost extinse pe raza comunei Strejeşti, unde apelantul are domiciliu. Tânărul a fost găsit la domiciliu, în comuna Strejeşti, dormind. Acesta nu a putut motiva gestul său, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice“, a transmis IPJ Olt.

Pentru falsa alarmare tânărul a primit însă o dobândă deosebit de usturătoare, de 5.000 lei, maximum prevăzuit de lege.  

„Reamintim cetăţenilor faptul că apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 se sancţionează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei. De asemenea, alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie este sancţionată cu amendă de la 1.500 de lei la 5.000 de lei.

ATENŢIE! Un apel fals poate împiedica sau întârzia salvatorii să ajungă la tine sau la cineva drag ţie! Un minut poate face diferenţa între viaţă si moarte!“, mai avertizează poliţiştii.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite