Un medic de la Ambulanţa Olt, infectat cu coronavirus, a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic de la Ambulanţa Olt, infectat cu coronavirus, alături de alţi 19 colegi de serviciu, a murit, luni dimineaţă, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“, din Capitală. Medicul fusese transferat la spitalul bucureştean spre sfârşitul lunii mai, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Medicul Dumitru Constantin, în vârstă de 52 de ani, era angajat al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, dar avea şi un cabinet de medic de familie în localitatea vâlceană Şuşani.

În focarul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, pornit de la o asistenţă care, la rândul său, făcea naveta de la Mioveni, judeţul Argeş, la Slatina, au fost infectaţi doi medici, cinci ambulanţieri şi şoferi şi 13 asistenţi medicali, plus alte şase persoane, membri de familie ai acestuia,.

Testat pozitiv în primul val de testare a contacţilor direcţi ai asistentei de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt confirmată cu noul coronavirus, medicul Dumitru Constantin a fost transferat la Bucureşti în stare gravă. După transmiterea rezultatului testului, medicul a ales să fie tratat în judeţul de domiciliu, de unde a fost transferat la Bucureşti.

La ora actuală, cu excepţia medicului decedat, toţi ceilalţi angajaţi ai Ambulanţei Olt infectaţi cu coronavirus au fost declaraţi vindecaţi.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite