Un bărbat a încercat să mituiască poliţiştii cu 200 de lei după ce a fost prins băut la volan. A fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Olt a fost prins băut la volan în vara anului 2018. Şoferul a încercat să-i mituiască pe poliţişti cu 200 de lei, ca să nu-i facă dosar penal şi să-i reţină permisul. Refuzat, a mărit oferta.

Ofiţerii din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Olt au finalizat cercetările într-un dosar de dare de mită. La data de 4 februarie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, sub control judiciar, a inculpatului C.M.M.

Deşi fapta s-a petrecut în vară, pe 24 iunie 2018, abia în data de 15 noiembrie s-a înregistrat denunţul a doi agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Olt - Poliţia Drăgăneşti. Aceştia sesizau că în luna iunie au oprit în trafic un autoturism, pe raza judeţul Olt, condus de  inculpatul C.M.M.. Testat cu aparatul etilotest, rezultatul şoferului a fost de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ca să nu se aleagă cu dosar penal şi să rămână fără permisul de conducere, şoferul le-a propus poliţiştilor să închidă ochii la infracţiunea săvârşită pentru suma de 200 de lei. 

Cum aceştia „au refuzat categoric oferta, spunându-i acestuia că săvârşeşte infracţiunea de dare de mită, bărbatul a insistat în a oferi suma de bani, promiţând poliţiştilor o sumă şi mai mare”, după cum se specifică în comunicatul celor de la Anticorupţie. 

În urma insistenţelor, ofiţerii de poliţie ai D.G.A. – S.J.A. Olt au întins o capcană pentru „realizarea materialului probator”, în care şoferul a picat, iar acum a fost trimis în judecată.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite