Traficanţi de droguri reţinuţi la Slatina. Cumpărau „iarba“ din străinătate şi o plasau în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
droguri slatina

Doi bărbaţi din Slatina au fost reţinuţi şi urmează să fie propuşi spre arestare în urma percheziţiilor într-un dosar de trafic de droguri instrumentat de DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova.

Cei doi au 29, respectiv 32 ani, sunt din Slatina şi se ocupau cu traficul de droguri de ceva vreme. Cumpărau drogurile din străinătate, din Maroc, Spania, Anglia, veneau cu ele în ţară şi le vindeau, conform anumitor surse, cu 50 lei/gram, în Olt şi Vâlcea. Poliţiştii au găsit la percheziţii inclusiv arme cu alice şi o cantitate semnificativă de muniţii.

„Din cercetări a reieşit că, din anul 2021 şi până în prezent, şase persoane ar fi comercializat droguri de risc către mai multe persoane din judeţele Olt şi Vâlcea.

În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 3,9 kilograme de fragmente vegetale, o armă cu alice, 10 cutii ce conţin aproximativ 2.000 de alice, două telefoane mobile şi un cântar electronic. 

11 persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, în vederea audierii, ulterior, trei dintre acestea fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, în vederea continuării cercetărilor“, a transmis Poliţia Olt. 

Activitatea a fost desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

„În urma probatoriului administrat, procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, faţă de doi bărbaţi, cu vârstele de 29 şi 32 de ani. Cei doi bărbaţi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj. Joi, 14 aprilie 2022, aceştia vor fi prezentaţi Tribunalului Dolj, cu propuneri legale“, a mai transmis IPJ Olt. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

61 de percheziţii în Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara într-un dosar de trafic de droguri provenind în principal din Spania. 34 de persoane vor fi audiate

Doi traficanţi de droguri, reţinuţi de procurorii DIICOT. Au fost prinşi cu o jumătate de kilogram de canabis

 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite