Tânărul mort de supradoză sub ochii polițiștilor avea o condamnare pentru etnobotanice. Mai avea un dosar penal

0
Publicat:

Tânărul care a murit marți-seara, 12 decembrie 2023, la scurt timp după ce a înghițit un plic cu produse psihoactive, a fost condamnat, anul trecut, pentru „efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată”. 

Trupul tânărului a fost preluat de Medicina Legală FOTO: arhiva
Trupul tânărului a fost preluat de Medicina Legală FOTO: arhiva

Alexandru Dode ar fi împlinit, peste două zile, 32 ani. De mai bine de șapte ani locuia singur, în comuna Curtișoara, unde a cumpărat un teren și și-a construit o casă, spune primarul localității, Gheorghe Gănescu.

Sătenii știau că-și duce traiul din agricultură, pentru că își construise și un solar de legume. Nu a atras atenția prin nimic, nefăcând vreodată probleme, mai spune edilul.

Ocupația tânărului ar fi fost, însă, traficul de substanțe psihoactive, pentru care a și fost condamnat anul trecut la nouă luni de închisoare cu suspendare.

Din cauza consumului de substanțe mai era cercetat într-un alt dosar penal întocmit în acest an, fiind depistat la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

Marți-seara, 12 decembrie 2023, în jurul orei 22,25, Alexandru Dode se afla într-o mașină alături de alte cinci persoane. Pe strada Tudor Vladimirescu din Slatina, un echipaj format dintr-un polițist și un jandarm a oprit mașina, atrăgând atenția faptul că se aflau prea mulți pasageri în autoturism. Echipajul a  solicitat ajutor Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, pentru a-i controla pe cei șase tineri. 

„În timpul efectuării controlului corporal, polițistul a observat că una dintre persoane (un tânăr de 31 de ani, din județul Olt) mesteca ceva, ce părea a avea consistența unui obiect din material plastic. Polițistul i-a solicitat să scoată obiectul respectiv. Tânărul s-a conformat, iar obiectul s-a dovedit a fi un plic din material plastic, în interiorul căruia se aflau resturi dintr-o substanță de culoare albă. Ulterior, tânărul a declarat că, în interior s-ar fi aflat aproximativ 2- 2,5 grame de substanță cu efect psihoactiv, asupra sa fiind găsită și o țigaretă confecționată artizanal. În continuare, polițiștii au solicitat, de urgență, prezența Serviciului Județean de Ambulanță Olt”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, subinspector de poliție Cosmin Lupu. 

Alexandru Dode a intrat la scurt timp în stop cardio-respirator, polițistul inițiind imediat manevrele de resuscitare. „Echipajul medical, ajuns la fața locului, a continuat efectuarea manevrelor de resuscitare, însă fără rezultat, fiind declarat decesul”, au mai precizat polițiștii.

Decesul s-a produs, cel mai probabil, în urma unei supradoze cu o substanță care s-a asimilat rapid, crede medicul din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt care a ajuns la fața locului și a continuat manevrele de resuscitare, însă nu i-a mai putut salva tânărului viața. 

Trupul bărbatului decedat a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Olt, în vederea efectuării necropsiei și a stabilirii cu exactitatea a cauzei decesului. Tânărul ar putea fi înmormântat într-o localitate din Olt în care sunt înhumați și părinții acestuia, alta decât localitatea în care își avea domiciliul.

Asupra unui alt tânăr, de 22 ani, și acesta pasager în autoturism, au fost găsite pliculețe cu material vegetal și o folie de aluminiu ce conținea un praf alb cristalizat.

În autoturism, fără să se poată stabili la acel moment cui îi aparțin, s-au mai găsit trei țigarete artizanale cu conținut vegetal, două pastile de culoare maronie, o punga cu o substanță albă și mai multe plicuri cu material vegetal tocat, în cauză fiind sesizat DIICOT- Biroul Teritorial Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite