Sute de olteni au învins taxa auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înalta Curte de Casație și Justiție a dat „undă verde” la judecarea proceselor pentru înmatricularea SH fără plata taxei de poluare
Înalta Curte de Casație și Justiție a dat „undă verde” la judecarea proceselor pentru înmatricularea SH fără plata taxei de poluare

De la începutul anului și până în prezent, aproximativ 500 de cetățeni din județ, proprietari de autoturisme second-hand din spațiul UE, au avut câștig de cauză în instață în acțiunile prin care au contestat achitarea taxei de poluare.
„Până la ora actuală, potrivit evidențelor noastre, un număr de 496 de cetățeni care au plătit taxa de poluare pentru a-și putea înmatricula autoturismele aduse din UE au câștigat în instanță dreptul de a le fi restituite sumele achitate cu acest titlu. Atenție, este vorba doar despre autoturisme second-hand aduse dintr-o țară membră UE. De asemenea, persoanelor care au contestat taxa auto pentru un autoturism nou le-au fost respinse acțiunile“, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, Gheorghe Biolan.

Decizie revoluționară

Reamintim că, pe data de 14 noiembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a adoptat o decizie prin care instanţele unde au fost depuse cereri din partea cetățenilor privind obligarea serviciilor de specialitate din cadrul prefecturilor la înmatricularea unor autovehicule SH aduse din alte state UE sunt obligate să le judece şi să ia o decizie de admitere sau de respingere.
Până la apariția hotărârii ÎCCJ, instanțele respingeau pe bandă rulantă toate cererile celor care solicitau să-și înmatriculeze o mașină adusă din UE fără să mai achite mult-controversata taxă. Motivul oficial invocat de autorități era că nu a fost urmată procedura prealabilă de contestare a plăţii taxei. Decizia din 14 noiembrie a ÎCCJ este obligatorie pentru toate instanţele.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite