Spitalul Slatina a scăpat de un contract păgubos. Unitatea medicală are acum bucătărie proprie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Verificări la Spitalul Slatina
Verificări la Spitalul Slatina

Bolnavii internați la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina sunt serviți, din acest an, cu mâncare preparată în bucătăria unității sanitare.

Serviciul de prepare a hranei a intrat sub tutela SJU Slatina din prima zi a noului an, după ce vreme de opt ani a fost externalizat. Pacienții spitalului servesc din 1 ianuarie 2012 hrană preparată în bucătăria proprie  a unității spitalicești, mai bună și mai ieftină față de cea servită în perioada 2003-2011, spun șefii unității sanitare. Noul bloc alimentar al spitalului funcționează în corpul spălătoriei. Pentru bucătărie au fost normate 21 de posturi. Au fost angajați patru bucătari și 17 muncitori necalificați care se ocupă cu prepararea și servirea hranei. Șefii SJU Slatina spun că din momentul în care serviciul alimentar va fi administrat de spital, se vor face economii la bugetul unității sanitare. „Angajații spitalului prepară hrana din 1 ianuarie. Lucrurile se desfășoară acum mult mai bine și mult mai ieftin. Cheltuielile cu hrana sunt reduse cu 250.000 lei lunar, iar pacienții sunt foarte mulțumiți, chiar cer supliment“, a precizat Nicu Vladu, managerul spitalului. Prima tranșă de alimente pentru anul 2012 a scos din visteria unității medicale aproximativ 500.000 lei. Pentru anul acesta, spitalul va cumpăra 12.000 de kilograme de pulpe de pui, 2.000 de kilograme de carne de porc, 140 kilograme de carne de vită dar și peste o mie de kilograme de preparate din carne. Tot pentru bolnavi vor fi achiziționate în acest an mii de kilograme de brânză, smântână, mii de litri de lapte și iaurt. Pacienții vor mai fi serviți cu biscuiți, compot sau cozonac.

Istoria unui contract păgubos

Serviciul de hrană al SJU Slatina a fost externalizat vreme de opt ani. Contractul privind livrarea de hrană a fost semnat cu firma Elcomex iniţial doar pe o lună, în decembrie 2003, apoi a fost prelungit cu patru ani, între 2004-2007, iar costurile cu hrana s-au dublat. La expirarea contractului în decembrie 2007, printr-un act adiţional, spitalul a prelungit colaborarea încă patru ani, până în decembrie 2011, cu încă o dublare a costurilor. Aproximativ 400.000 lei din bugetul spitalului se duceau lunar pe hrană anul trecut. Contractul păgubos a expirat la finele lunii decembrie 2011, iar spitalul nu a mai prelungit de această dată colaborarea cu firma Elcomex.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite