Spargere la un post de Poliţie din Olt. Hoţii au sustras „mai multe obiecte şi înscrisuri“

0
0
politianoapte
Poliţiştii nu au sesizat în noaptea respectivă furtul, fiind angrenaţi în „activităţi specifice de serviciu, pe raza de competenţă“ FOTO: arhiva Adevărul

Doi bărbaţi au pătruns, la sfârşitul lunii iunie, în sediul unui post local de poliţie din judeţul Olt, de unde ar fi sustras mai multe obiecte şi înscrisuri.

Furtul ar fi avut loc în noaptea de 25/26 iunie 2022, în postul de poliţie Priseaca, cel mai probabil în intervalul orar 22,30 - 3,00. Poliţiştii au constatat dimineaţa că ar fi fost victimele unei infracţiuni, în aceeaşi zi fiind depistaţi doi bărbaţi băniţi că ar fi autorii furtului.

„În dimineaţa zilei de 26 iunie 2022, poliţiştii Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Perieţi, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în noaptea de 25/26 iunie, în intervalul orar 22:30 - 03.00, perioadă în care poliţiştii s-au aflat în desfăşurarea activităţilor specifice de serviciu, pe raza de competenţă, persoane necunoscute ar fi pătruns, prin efracţie, în sediul Postului de Poliţie Priseaca, de unde ar fi sustras mai multe obiecte şi înscrisuri.

Menţionăm faptul că, la data de 25 iunie, ora 22.30, Postul de Poliţie a fost a închis şi asigurat inclusiv cu grilaje metalice, la plecarea agenţilor de poliţie în desfăşurarea atribuţiilor de serviciu.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi sustragere sau distrugere de obiecte şi înscrisuri, aflat în directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, fiind continuate cercetarile în vederea identificării autorilor, stabilirii situaţiei de fapt şi dispunerii de măsuri legale“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Olt.

Autorii au fost identificaţi în aceeaşi zi, aceşti fiind doi bărbaţi, de 27 ani şi, respectiv, 46 de ani. Bărbaţii erau cercetaţi şi pentru alte furturi, ţinta lor, conform unor surse, fiind tocmai dosarele în care poliţiştii efectuau cercetări care îi vizau direct. Cei doi autori au răvăşit documentele, în cele din urmă plecând cu câteva dosare penale şi cu o unitate de calculator. 

„În continuarea cercetărilor şi în urma probatoriului administrat, în data de 27/28 iunie 2022, procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, faţă de cei doi bărbaţi, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Tot la data de 28 iunie 2022, faţă de cei doi bărbaţi, Judecătoria Slatina a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina şi a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, faţă de cei doi bărbaţi, fiind încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt“, au mai precizat reprezentanţii Poliţiei Olt.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Primărie acuzată că alimentează un iaz din reţeaua publică în cea mai cruntă secetă. Poliţia face anchetă

Pistolul unui poliţist din Olt a dispărut din camera de armamentUltima oră

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite