Şomerii, ţinuţi zilnic la curent cu slujbele vacante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care-şi caută un job au acum, teoretic, mai multe şanse în a-şi atinge scopul...
Cei care-şi caută un job au acum, teoretic, mai multe şanse în a-şi atinge scopul...

Persoanele din judeţul Olt aflate în căutarea unui loc de muncă vor fi informate zilnic asupra situaţiei posturilor vacante în teritoriu şi nu numai. Acest lucru va fi posibil în urma demarării unei campanii naţionale a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă în scopul creşterii vizibilităţii instituţiei prin promovarea serviciilor oferinte clienţilor, potenţialilor clienţi.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt derulează în această perioadă o campanie de informare intitulată “Mai informat, mai multe şanse!”, acţiune demarată în cadrul proiectului “Fii informat!”, ce urmăreşte creşterea vizibilităţii instituţiei prin promovarea serviciilor oferinte clienţilor. Astfel, în vederea unei informări cât mai corecte şi actualizate, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă va publica zilnic, prin intermediul unui comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei,  toate locurile de muncă vacante declarate de către angajatori.

“Din data de 22 octombrie va intra în vigoare noua prevedere introdusă prin Legea nr. 250/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă şi pentru modificarea Legii nr. 116/2002 privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale, prevedere potrivit căreia angajatorii au obligaţia informării Agenţiilor pentru Ocuparea Forţei de Muncă din toată ţara în ce priveşte ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condiţiile legii”, a precizat Ileana Iordache, purtător de cuvânt al AJOFM Olt.

Persoanele aflate deja în căutarea unui loc de muncă pot accesa Serviciul Electronic de Mediere a Muncii la adresa http://www.semm.ro/LMV/home.seam sau reţeaua de cooperare între serviciile publice de ocupare europene creată pentru facilitarea liberei circulaţii a lucrătorilor în cadrul Spaţiului European şi Elveţia, EURES România, http://eures.anofm.ro/.

Informaţii suplimentare despre modalitatea de a căuta un loc de muncă în ţară şi în străinătate pot fi accesate din pliantul “Cauti un job? Caută ANOFM!”, http://fii-informat.ro/sites/fii-informat.ro/files/cauti-un-job-anofm_0.pdf.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite