“Şoferiţa-zburătoare” din Slatina, condamnată la doi ani şi zece luni închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Lixăndroiu, la câteva zile de la producerea accidentului
Simona Lixăndroiu, la câteva zile de la producerea accidentului

Judecătoria Slatina a pus punct procesului în care Simona Lixăndroiu, din Slatina, era acuzată că a provocat, anul trecut, un accident de circulaţie ca-n filme soldat cu moartea a doi prieteni după ce a plonjat cu maşina în râul Olt. Tânăra de 21 de ani a fost condamnată, luni – 23 martie, la doi ani şi zece luni închisoare cu executare.

O săptămână a cugetat magistratul de la Judecătoria Slatina până să pronunţe sentinţa pe fond în acest dosar. În cele din urmă, luni – 23 martie, verdictul a fost anunţat: Simona Lixăndroiu a fost condamnată la doi ani şi zece luni închisoare cu executare. De un real folos i-a fost inculpatei faptul că, la îndemnul avocatului ei, şi-a recunoscut faptele de care este acuzată, respectiv ucidere din culpă şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. Iniţuial însă, în timpul urmăririi penale, aceasta a avut o altă atitudine. Decizia instanţei  nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Reamintim că inculpata este acuzată de faptul că, în noaptea de 25/26 aprilie 2014, a condus fără să deţină permis de conducere, un autoturism pe digul râului Olt - în apropierea barajului din comuna Slătioara de lângă Staţia de Epurare Slatina. Potrivit poliţiştilor, tânăra nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de carosabil umed, fapt pentru care a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu parapetul de protecţie al barajului, după care maşina a plonjat în râul Olt. Doi tineri care se aflau cu ea în maşină la momentul cu pricina, respectiv prietenul fetei, Cristi Ionuţ Nastasie (19 ani) şi Cristian Andrei Marinescu (17 ani), au murit înecaţi, ultimul fiind găsit şi scos din apele Oltului de scafandri abia după nouă ore de căutări.

Fata a fost singura care a reuşit să iasă în mod miraculos din maşină în timp ce aceasta se scufunda în apele Oltului şi să ajungă la mal. Iniţial, imediat după producerea accidentului, Judecătoria Slatina a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a tinerei, dar aceasta a făcut contestaţie la Tribunalul Olt, iar magistraţii de aici au decis eliberarea ei şi cercetarea sub control judiciar.

Mai puteţi citi pe acelaşi subiect:

FOTO-VIDEO  Plonjon mortal cu maşina în râul Olt: cadavrele a doi tineri au fost scoase din apă. Tânăra de la volan nu avea permis de conducere

VIDEO Tânăra care a provocat plonjonul mortal cu maşina în râul Olt, cercetată în libertate

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite