Slatina: Zorina Bălan reprezintă Oltenia la „Vocea populară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finala concursului naţional de folclor se desfăşoară duminică, 16 ianuarie la Bucureşti şi va fi transmisă în direct pe TVR3, de la ora 17.

Născută într-o familie de lăutari, Zorina Bălan, de 26 ani, din comuna olteană Izbiceni cântă de la vârsta de trei ani. Participă la competiţii muzicale din adolescenţă şi a obţinut numeroase premii cu care se mândreşte. Marele Premiu la „Rapsodia Românească“ sau la „Zavaidoc“, premiul I la „Cântecele românilor de pretutindeni“ sau la „Corabia de Aur“ şi premiul II la Festivalul „Maria Lătăreţu“ sunt doar câteva dintre distincţiile care i-au încununat activitatea. La sfârşitul acestei săptămâni va urca pe scena Sălii Radio din Capitală, reprezentând Oltenia la finala Concursului Naţional de Folclor „Vocea populară“, realizat de TVR şi îşi va disputa marele trofeu al competiţiei cu alţi patru concurenţi aleşi în urma selecţiilor regionale. „E o sarcină nu prea uşoară dar singurele mele dorinţe sunt să mulţumesc publicul, juriul să fie corect iar eu să mă prezint aşa cum ştiu mai bine. Am emoţii, dar sunt constructive“, spune solista.

Vrea să lanseze primul său album

Este fericită că cei doi copii ai săi, de cinci şi respectiv patru ani îi moştenesc talentul şi că soţul ei, interpret la acordeon, o însoţeşte peste tot prin ţară la cântări. Plănuieşte să scoată pe piaţă primul său album. „Am început ceva frumos şi vreau să duc la bun sfârşit. Eu am realizat un album cu 16 piese olteneşti dar am decis să nu-l mai lansez pentru că nu mă reprezintă în totalitate. Acum intenţionez să lansez un album cu cântece din zonele ţării dar şi un album cu muzică lăutărească veche“, explică Zorina. Tânăra interpretă iubeşte portul popular, având deja o colecţie care numără peste 15 costume tradiţionale. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite