Slatina: Vânzătorii au înjumătăţit preţurile la brazi şi molizi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slătinenii se gândesc de două ori înainte de a-şi cumpăra brad, chiar dacă preţurile sunt mai mici decât se aşteptau
Slătinenii se gândesc de două ori înainte de a-şi cumpăra brad, chiar dacă preţurile sunt mai mici decât se aşteptau

Cei mai mulţi clienţi vin hotărâţi să negocieze preţurile, iar comercianţii spun că vânzările merg mai prost decât anul trecut.

Dacă săptămâna trecută un brad natural costa chiar şi 300 lei în pieţele din oraş, astăzi comercianţii au lăsat serios la preţ. Slătinenii au putut să îşi cumpere brazi mari şi bogaţi chiar şi cu 50 lei, după o scurtă negociere cu vânzătorii. Aceştia din urmă au lăsat la preţ de teamă că vor rămâne cu marfa nevândută. Lucian Buruş este din localitatea Topliţa, judeţul Harghita. A adus câteva sute de brazi la Slatina, iar până acum a vândut jumătate dintre ei. „Preţurile sunt aceleaşi ca acum trei ani. Molidul este între 30 şi 50 lei, iar bradul între 50 şi 100 lei. Vânzările au mers destul de slab până acum, nu am oamenii bani din cauza crizei. Sperăm ca astăzi şi mâine să reuşim să vindem mai mult, iar până la Crăciun să dăm toată marfa pe care am adus-o“, spune bărbatul.

„Nu dau mai mult de 30 de lei pe un brad“

Clienţii care s-au oprit astăzi la standurile cu brazi din Piaţa Zahana au spus că vor cumpăra anul acesta brazi mici şi ieftini, de criză. „Vreau să iau un brăduţ pentru nepotul meu, dar nu dau mai mult de 30 de lei pe el. Am găsit unul foarte frumos, dar mai caut. Preţurile sunt mici, cinstit să fiu. Este brad natural, de la munte“, spunea Dumitru Iancu, de 58 de ani, din Saltina.

Cei care au amânat împodobirea bradului pentru weekend-ul acesta spun că au avut numai de câştigat. „Am vrut să iau brad de duminica trecută, dar era prea scump, peste 100 lei. Azi am dat 50 lei pe bradul ăsta. Este mare, cred că până la tavan şi destul de stufos. Mi-a cerut prima dată 70 lei, dar am mai negociat puţin şi l-am luat mai ieftin. Anul ăsta e criză, trebuie să mai lase şi ei la preţ“, spune Mihai Voicu, de 31 de ani, din Slatina. Comercianţii spun că au adus mai puţini brazi decât anul trecut şi se aşteaptă să îi vândă pe toţi, în câteva zile.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite