Slatina: Eroul de la „Dragonul Roşu”, primul pompier din Bucureşti care a murit în foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mare de oameni, majoritatea colegi de-ai lui, l-au condus pe ultimul drum şi au povestit cum era tânărul care a încercat să îşi salveze colegul din incendiu.

Pompierul a fost înmormântat cu gardă de onoare, iar colegii săi au tras salve în memoria lui. „Era un coleg cu un caracter deosebit. A luptat până şi-a pierdut viaţa. Ne îmbărbăta de fiecare dată când mergeam la intervenţii”, a spus Costel Gagiu, coleg cu pompierul care a murit.
Coşciugul cu trupul neînsufleţit al pompierului a fost învelit în steagul României şi a fost purtat pe umeri de colegii săi. „Păcat că suntem nevoiţi să trecem prin momente tragice, dar sper să le depăşim”, a spus Vladimir Secară, şeful IGSU, prezent la înmormântare. Pompierul erou a luat cu el în mormânt casca de intervenţie şi cascheta de la costumul de reprezentare. „Este primul pompier care a murit în foc de când s-a înfiinţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti. Ne e foarte greu să suferim o astfel de pierdere”, a spus Anca Onofrei, purtătoarea de cuvânt a ISU Bucureşti.

Detaşamentul Dămăroaia va purta numele lui Ionuţ

Ionuţ Ungureanu a fost avansat  post-mortem la gradul de sublocotenent. Grupa de Intervenţie nr 2 a Detaşamentului Dămăroaia, unde el lucra de doi ani, va purta numele Sublocotenent post-mortem Ionuţ Ungureanu.
La înmormântarea eroului a participat ministrul de Administraţie şi Interne, Vasile Blaga, Vladimir Secară, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă Olt, prefectul de Olt, Leonid Moisiu şi alte oficialităţi ale judeţului. Sute de colegi din Bucureşti, Slatina, dar şi alte judeţe au fost alături de familia îndurerată.





Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite