Slatina: Adina Oliţă, o speranţă a muzicii uşoare româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântă muzică uşoară, vocea sa impresionând juriul marilor concursuri naţionale. Este considerată un interpret de viitor, abordând piese grele, pe care le ocolesc artişti consacraţi.

Fire romantică şi de o sensibilitate aparte, Adina Oliţă şi-a descoperit pasiunea pentru muzică la şcoală, unde a fost cooptată ca prim-solist al Grupului vocal al Şcolii cu clasele I-VIII „Ion Popescu” Cilieni. „Cânt de mică, însă la şcoală pot spune că mi-am cultivat acest talent. Am abordat piese de muzică uşoară şi populară şi am urcat pe scenă până în clasa a VIII-a doar la serbările şcolare. Şansa mea de a fi remarcată a fost Concursul Naţional „Stelele Muzicii”, unde am obţinut locul I”, spune Adina.

Trofeu la „Clipa de muzică”
„Am descoperit-o la concursul naţional de la Slatina de acum doi ani şi i-am propus să urmeze cursurile de canto muzică uşoară la Palatul Copiilor şi Elevilor „Adrian Băran” Slatina. A înregistrat un progres uimitor în aceşti ani. A ajuns la un repertoriu larg şi este impresionant că poate aborda piese grele, neaccesibile oricărui solist. Este un elev muncitor, care nu se bazează doar pe talentul nativ şi, cu siguranţă, va face carieră”, spune Paraschiv Sterie, profesorul ei de canto.
Adina atacă fără teamă partituri grele din muzica uşoară românească, din repertoriul solistelor Laura Stoica, Mihaela Runceanu, Angela Similea şi Mădălina Manole. Însă cea care i-a adus două premii în acest an este piesa lui Dorin Topală „Mi-e dor”, interpretată de Mihai Trăistariu: premiul I la Festivalul Naţional „Marius Bunescu” Caracal, iar sâmbăta trecută Trofeul Concursului Naţional de Muzică Uşoară „Clipa de muzică” Turnu Măgurele.
„Nu mă aşteptam să câştig, având în vedere numărul mare de concurenţi- peste 30 la categoria mea de vârstă. Am avut emoţii în momentul în care s-au acordat premiile. Se anunţaseră câştigătorii locurilor I, II şi III, iar eu nu mă aflam printre ei. Când am aflat că sunt câştigătoarea trofeului, m-am bucurat enorm”, dezvăluie eleva.

A descoperit chitara

În paralel cu lecţiile de canto, Adina studiază chitara, de al cărei sunet se simte foarte atrasă. „Am ales să studiez un instrument pentru că a-mi dezvolta auzul muzical. Dintre toate, chitara mi se potriveşte cel mai bine. Pe viitor, aş dori să îmbin instrumentul cu vocea”, spune solista.
Elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, specializarea filologie- engleză intensiv, Adina se gândeşte nu să urmeze o facultatea conform specializării liceale, ci Conservatorul.
Se pregăteşte intens pentru a participa anul viitor la Festivalul „Mamaia Copiilor”, pe care-l consideră adevărata rampă de lansare în domeniu. Până atunci, mai are anul acesta alte două mari provocări: Concursul Naţional „Dialogul artelor” Alexandria şi Concursul Internaţional „Flori în oraşul florilor” Timişoara.

Profil
NĂSCUTĂ. 2 octombrie 1994, Corabia
STUDII. Elevă clasa a X-a la CN “Ion Minulescu” Slatina
IDEAL. Să studieze la Conservator

•• ce-i place
„Îmi place foarte mult muzica şi să citesc. Ador plimbările în aer liber, iar una dintre pasiunile mele o reprezintă şi dansul”.

•• ce nu-i place
„Urăsc minciuna şi nu agreez oamenii care promit şi nu se ţin de cuvânt.”

Întrebări şi răspunsuri:
• Ce simţi atunci când urci pe scenă?

Am multe emoţii, însă cel mai important este să reuşesc să transmit emoţia publicului, să reuşesc ca mesajul melodiei interpretate să ajungă la el. Însă publicul meu favorit nu este cel de la concursuri, deşi este numeros, ci îl reprezintă colegele mele de cameră de la internatul liceului, care mă ascultă întotdeauna cu plăcere şi mă încuraajează să continui studiile.

• Intenţionezi să faci o carieră în muzică?

Bineînţeles. Toată lumea îmi spune că am voce şi îmi place foarte mult să cânt. Stilul pe care aş dori să-l abordez mi-aş dori să se apropie de cel al Laurei Stoica însă probabil mă voi orienta spre genul de muizică de club, dat fiind că este şi unul comercial. Nu voi cânta orice melodie, ci unele care să-mi pună în valoare vocea.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite