Şeful serviciului de ecarisaj din Slatina acuză de distrugere o iubitoare de animale: „Ne-a blocat activitatea“. Ce spune femeia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
portiera cazuta ecarisaj

Un conflict între o iubitoare de animale din municipiul Slatina şi hingherii sosiţi să captureze un câine fără stăpân dintr-un cartier al municipiului s-a terminat cu o portieră a autoutilitarei căzută pe carosabil.

Evenimentul a avut loc miercuri, 17 martie 2021, după orele prânzului, pe strada Basarabilor din Slatina. O echipă a Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân din cadrul Primăriei Slatina, cel mai probabil chemată să captureze un câine fără stăpân din zonă, a anunţat că autoutilitara de serviciu a rămas fără portieră. În timp ce şeful serviciului, Bogdan Apostoliceanu, reclamă că femeia ar fi distrus cu intenţie portiera, femeia spune că doar le-a cerut hingherilor s-o lase să vadă ce câine a fost capturat şi care este starea acestuia. Lucrătorii serviciului de capturare ar fi aruncat la repezeală uneltele în maşină şi au vrut să plece în grabă, moment în care femeia, care încerca să deschidă portiera care se deschidea prin rulare, s-a trezit că portiera se desprinde, sărind din mecanismul de rulare.

Constanţa Dicu este reprezentantă a Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor pentru Protecţia Animalelor şi spune că această calitate îi oferea acest drept.

„,Femeia ar fi rămas cu mâna stângă pe portieră, moment în care portiera s-a rupt şi a căzut pe sol“
Hingherii şi-au anunţat imediat superiorii, dar au sunat şi la 112 să reclama distrugerea autospecialei.
„La data de 17 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Slatina, au fost sesizaţi că pe strada Basarabilor din localitate, este o stare conflictuală în desfăşurare.

L-a faţa locului a fost identificată o femeie de 62 de ani, din mun.Slatina, care, dorind să asiste la capturarea unui câine de către lucrătorii Serviciului public de gestionare al câinilor fără stăpân Slatina, în momentul plecării acestora de pe loc cu o autoutilitară, femeia ar fi rămas cu mâna stângă pe portieră, moment în care portiera s-a rupt şi a căzut pe sol.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă, desfăşurând activităţi pentru stabilirea situaţiei de fapt“, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

„Am spus: vă rog frumos, staţi un pic!“

Şeful Serviciului Public de Gestionare a Câinilor fără Stăpân, Bogdan Apostoliceanu, spune că femeia, prin gestul său, a avut intenţia certă de a distruge autospeciala.

„Echipa de capturare se afla în timpul programului, au prins un câine şi au reuşit să-l bage în maşină. S-a pus în mişcare, iar în acel moment a apărut o doamnă iubitoare de animale, a tras de uşa laterală a vehiculului, aceasta s-a desfăcut şi a căzut, fapt ce a dus la blocarea activităţii şi, automat, la indisponibilizarea acesteia. A fost vorba despre un câine maidanez capturat de pe stradă, la o distranţă de aproape 50 de metri de intersecţia străzilor Basarabilor şi Banului. Femeia nu a păţit nimic, cel mai probabil se va face dosar pentru distrugere. Încercăm să recuperăm cheltuielile pentru reparaţia maşinii, care va fi dusă în service, iar în perioada următoare ne vom desfăşura activitatea doar cu un vehicul, în condiţiile în care deservim şi municipiul Caracal. Ne-a blocat activitatea, cred că aceasta era şi intenţia clară a doamnei respective”, a declarat Apostoliceanu, pentru Eveniment de Olt.

Constanţa Dicu respinge însă, din start, acuzaţiile care i se aduc. „Am văzut maşina hingherilor oprită. Erau daţi jos cu plasele, capturaseră un câine. M-am dus să văd ce câine au capturat şi în ce stare este. Nu porniseră maşina. Când m-au văzut, şoferul a urcat repede în maşină. L-am rugat să stea. Ceilalţi au aruncat repede sculele în maşină, pe partea din mijloc, iar unul dintre ei nu urcase. Am spus – vă rog frumos, staţi un pic! - , punând mâna pe uşa laterală. A vrut să pornească brusc, iar uşa, nefiind închisă, a sărit de pe şinele respective. Putea să mă lovească, dacă venea peste mine… Au chemat Locala (n. red. – Poliţia Locală), au sunat la 112, a venit Criminalistica, a venit şeful Apostoliceanu, care râdea şi se închina… (...) Uşa nu e ruptă, nu e nimic, e doar sărită“, a declarat Dicu, pentru Adevărul.

Conflictul dintre iubitorii de animale şi şeful serviciului de ecarisaj din municipiul Slatina este vechi, însă lucrurile au escaladat din nou în ultimele săptămâni, de când hingherii din Slatina au început caturarea maidanezilor şi în municipiul Caracal. Ceea ce-i nemulţumeşte în mod deosebit pe apărătorii patrupedelor este decizia reprezentanţilor serviciului de a apela la eutanasiere mult mai repede decât în alte adăposturi, chiar dacă nu se ajunge niciodată la ocuparea adăpostului la întreaga capacitate, dar şi taxa mare pentru adopţia la distanţă instituită cu votul consilierilor locali, tarifele limitând drastic şansa la viaţă a animalelor.

Vă recomandăm şi: 

VIDEO Imagini înfiorătoare cu un adolescent care torturează un câine „pentru a scăpa oraşul de maidanezi”


Tarife-şoc  pentru adopţia maidanezilor la distanţă. Primăria Slatina creşte de peste 5 ori taxa: „Nici la pensiune nu se plăteşte atât“

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite